Tüntetést tart este a Kossuth téren a Tanítanék mozgalom

2016. december 19. 14:55

A Tanítanék este fél hatra gyertyagyújtásra és tüntetésre hívta az embereket a Kossuth térre. Közoktatási napot tartottak ezen a napon és bemutatták a szakpolitikai javaslatokat tartalmazó Kockás Könyvet is. Palkovics László oktatási államtitkár elmondta, hogy visszásnak tartja a tiltakozást és arra kérte az embereket, hogy vegyenek részt a köznevelési kerekasztalon, ha fontosnak tartják a közoktatást ügyét.

2016. december 19. 14:55

A Tanítanék mozgalom a köznevelési törvény ötéves évfordulója alkalmából Civil Közoktatási Napot rendez ezen a napon. „December 19-e nemcsak az év egyik legsötétebb napja, hanem a magyar oktatásügyé is” – írja a mozgalom a Facebook oldalán. A „fekete kockás nap” keretében mutatta be a Civil Közoktatási Platform az oktatáspolitikai javaslatokat tartalmazó Kockás Könyvet is.

A szervezők 17.30-ra tüntetésre hívták az embereket a Kossuth térre, ahol gyertyagyújtást terveznek a közoktatás szabadságáért. A felszólalások után a szervezők a demonstrálókkal az Emberi Erőforrások Minisztériuma elé akarnak vonulni kifüggeszteni a követeléseiket. Miskolcon a Hősök terén 18 órától szervez társrendezvényt a Pedagógusok Szakszervezete.

Palkovics László oktatásért felelős államtitkár szerint visszás, hogy olyan oktatáskutatók tiltakoznak, akik pályázati alapon korábban lehetőséget kaptak oktatással kapcsolatos tanulmányok kidolgozására. Az államtitkár egy más témájú budapesti sajtótájékoztatón reagált arra, hogy a Tanítanék mozgalom hétfő estére tüntetést szervez. 

Palkovics László elmondta: a tüntetők között vannak, akik 2002 és 2010, illetve 2010 és 2015 között részt vettek szakmai anyagok kidolgozásában, és akik a saját Facebook-oldalukon maguk is kétségbe vonják a PISA-teszt eredményét. Közölte: továbbra is arra bátorít mindenkit, aki Magyarországon fontosnak tartja az oktatás ügyét, hogy vegyen részt a közös munkában a köznevelési kerekasztalon. (MTI)

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dénia
2016. december 20. 08:24
Miért nem inkább az ünnepekre készülnek? Nem bírják már ki nyugton ezt az egy hetet? Hétvégén Karácsony.
antioxi
2016. december 19. 21:29
A fekete kockás tüntetőknek köszönhető nagyrészben a mostani fasza pisa-test eredmény.
noMores
2016. december 19. 20:50
Lehangolo osszefoglalas a fideszes dulasrol a kozoktatasban: http://444.hu/2016/12/19/harom-dolog-amit-az-oktatasi-rendszer-megmutat-magyarorszagrol Ezek tenyleg azt hittek, hogy kadarista modszerekkel lehet sikerekwt elerni????? Mi a faszert kellett MINDENT kozpontositani, allamositani?
noMores
2016. december 19. 20:48
Azert latvanyos, hogy segghulye, muveletlen barbarok eltetik a kozpontositott fideszes fost, akik ruhelltek suliba jarni, es ki is buktak, amint lehet. Bekemenetet is tartananak az agyhalottak az iskolak bezarasaert. Grat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!