Szivek szállodája: állami hitelből fejleszthetnének a Vigadó mellett a Heti Válasz szerint

2016. december 07. 15:22

Szivek Norberthet és Tiborcz Istvánhoz köthető cégcsoport szerezhette meg a Pesti Vigadó melletti egész épületkomplexumot, amit luxusszállodává fejleszthetnek. A cégcsoport az állami Eximbanktól és a Gránit Banktól kaphatott tizenhét milliárd forintos hitelt – állítja a Heti Válasz.

2016. december 07. 15:22

Az MNV vezetőjéhez, Szivek Norberthez és a miniszterelnök vejéhez, Tiborcz Istvánhoz köthető cégcsoport szerezhette meg a Vigadó melletti épületegyüttest. 2 milliárdot a Gránit Banktól, 15 milliárd forint hitelt pedig az állami Eximbanktól kaphatott a cégcsoport – számol be a Válasz.hu. 

A lap szerint az egész épületegyüttest ötcsillagos szállodává fejleszthetik. A Mahart-ház körüli épületbe korábban egy Mariott hotelt terveztek, most egyesülhet a Mahart és a Mariott projekt. Az épületrészeket tulajdonló két céget ugyanaz a személy, a Szivek stábjához tartozó Lingvai Brigitta vezeti az újság szerint.  

A Szivek-stábhoz ezen felül több budapesti és vidéki ingatlanprojekt kötődik – állítja a lap. 

 

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
császár
2016. december 09. 10:54
Tisztelt Miniszterelnök úr! Mindíg gond a mehógfelellő karácsonyi ajándék kiválasztása. Ezért örültem meg amikor olvastam, hogy Önöknél a kislányuk érdeklődési körének megfelelően, oly frappáns módon néhány szálloda ajándékozásának ötletéről hallottam. Az Ön annyira megható, kedves ajándékának birtokában szerettem volna én is kedveskedni gyermekeimnek, de amint kiderült, egy apró adminisztrációs hiba miatt az én Erzsébet utalványommalcsak élelmiszert vehetek,Így még a kinézett háromszobás panzió vételétől is el kellett álljak. Biztos vagyok benne, hogy Ön azt akarja, hogy minden magyar családnak, az Önökéhez hasonló gazdag és áldott Karácsonya legyen, ezért kérem, hogy ennek kis félreértésnek a kiküszöbölésére intézkedni szíveskedjék!
liberálzöld.
2016. december 08. 10:36
Az Exim bankot - saját állítása szerint - azért hozta létre a kormánynak nevezett Fidesz-maffia, hogy az exportképes vállalkozásoknak hitelezzen. Kiváncsi vagyok mikor szállítják el az épületet az országból! Vagy hogyan lesz ebből export?
balbako_
2016. december 08. 07:13
Ennyit a banktitokról....
august
2016. december 08. 06:55
Azt azért nem értem, hogy más bankhiteleknél miért nem írják meg, hogy például NÉMET állami hitelből építi x cég az új birodalmát... Mi az a különös egy MAGYAR bank esetén hogy ki kell hangsúlyozni, hogy az állam áll mögötte? Más bankok mögött álló MÁS ÁLLAMOK hogy hogy említésre sem méltóak? Más éllamok leánybankjainál miért nem fontos kiemelni hogy az ottani állam áll a hitelek mögött?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!