Pert nyert Orbán a Gyurcsány-céggel szemben

2016. december 01. 15:17

Jogerős: Orbán Viktor pert nyert a Gyurcsány Ferenchez köthető Altus Zrt.-vel szemben.

2016. december 01. 15:17

A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla megváltoztatta a korábbi elsőfokú ítéletet, így Orbán Viktor jogerősen pert nyert az Altus Zrt.-vel szemben – tájékoztatta Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke csütörtökön az MTI-t.

Elmondta: Gyurcsány Ferencék azért pereltek, mert nem tetszett nekik, hogy a miniszterelnök szóvá tette az Altus Zrt. EU-s megbízását.

Orbán Viktor 2015 májusában Strasbourgban tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: „ilyen pártfinanszírozási botrányt, mint amibe keverte magát az EU”, még nem látott. „Üzleti megbízatásnak álcázott formában európai uniós pénzt adnak egy olyan cégnek, amely egyértelműen pártcélokra is használja ezeket a forrásokat.”

A másodfokon eljárt bíróság most megváltoztatta az idén áprilisban meghozott, az Altusnak kedvező, nem jogerős ítéletet, és teljes mértékben elutasította az Altus Zrt. keresetét Orbán Viktorral szemben. A Gyurcsány-cég köteles Orbán Viktor perköltségeit is megfizetni – közölte a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

(MTI)

 

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2016. december 04. 16:01
megint epét hánynak a látványlibsik..
liberálzöld.
2016. december 02. 06:49
A döntés indoklásáról van valami?
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2016. december 01. 20:10
Jó a tendencia. Remélem egy ilyen ministráns fiú ov-hez képest is börtönbe kerül. Ha ez precedens akkor végre ov is megkapja ami a hamiskártyás, lókupec, ittapirosos hazudozó szarháziaknak jár.
írmag
2016. december 01. 19:51
Márai Sándor véleménye a perről: "A kommunistáktól még nehéz lesz megszabadulni, mert senki sem olyan veszedelmes, mint egy bukott eszme haszonélvezője, aki már nem az eszmét védi, hanem a zsákmányt !"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!