Megvan a vízilabda-válogatott új szövetségi kapitánya

2016. december 15. 20:03

Märcz Tamás váltja a leköszönő Benedek Tibort a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitányi posztján. A Magyar Vízilabda Szövetség csütörtökön egy titkos szavazás után választotta meg a BVSC 42 éves vezetőedzőjét, aki örömmel elvállalta a feladatot.

2016. december 15. 20:03

A Magyar Vízilabda Szövetség csütörtökön kétkörös titkos szavazás után megválasztotta a  magyar férfi vízilabda-válogatott új szövetségi kapitányát. A választás Märcz Tamásra esett, akit az ülés után Kemény Dénes elnök fel is kért a posztra. A BVSC 42 éves vezetőedzője örömmel fogadta el a felkérést.

„Nagyszerű pályázatok születtek, nem volt könnyű dönteni. A szavazás után telefonon értesítettem Märcz Tamást, hogy rá esett a választásunk, egyben hivatalosan felkértem a férfiválogatott szövetségi kapitányának. Sikeresen meg kell állapodjunk a szerződés feltételeiben, és akkor 2017. január 1-jétől ő látja el a feladatot” - mondta Kemény Dénes a MVLSZ hivatalos oldalán.

Ambiciózus vagyok

Märcz Tamás, aki magyar-olasz állampolgár, 2000-ben Sydneyben olimpiai bajnoki címet nyert, kétszeres Európa-bajnok, valamint világbajnoki ezüstérmes. A londoni olimpia előtt még az olasz válogatott centere volt. Játékosi pályafutása után a BVSC vezetőedzője lett, miközben 2014-től a kapitányváltásig Merész András másodedzőjeként dolgozott a női válogatott mellett. 

„Nagyon nagy megtiszteltetés, hogy egy ilyen komoly tradíciókkal rendelkező országban, ilyen komoly elődök után engem kért fel az elnökség erre a feladatra. Ambiciózus vagyok, nagy várakozással tekintek a feladat elé, igyekszem a legjobb tudásomnak megfelelően ellátni majd a munkámat” – olvasható Märcz Tamásra reakciója a szövetség oldalán.

„Nem lep meg a teher, szívesen vállalom”

„Január első hetében szeretnék keretedzést tartani, meglátjuk, ez hogyan illeszkedik a klubok naptárába, de biztosan találunk megfelelő időpontot. A válogatott támaszkodik a klubokra, kettejük közt kölcsönhatásnak kell lennie, hiszen a válogatott sikere a klubok sikere. Szerintem a klubvezetők is átérzik ezt, és egyébként is jó a kapcsolatom az összes ob I-es edzővel, azokkal is, akik a válogatottakat adó kluboknál dolgoznak” – nyilatkozta a szakember, aki január 1-jétől látja el új feladatát.

Hozzátette: a legjelentősebb vízilabdanemzet szövetségi kapitányaként a cél mindig a győzelem, legyen szó akár barátságos meccsről, olimpiai döntőről, így a kapitány folyamatos nyomás alatt van. Ám megjegyezte: ez „mindig is így volt. Aki a magyar vízilabdában él, az tisztában van ezzel. Nem lep meg a teher, szívesen vállalom.”

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MZ/X
2016. december 16. 08:17
Sok sikert!
konzervatív átlagpolgár
2016. december 16. 01:28
nehéz helyzetben vállalni az emberfeletti kihívást. Aki ezt vállalja, már most tiszteletre méltó. Szerény sikerorientált embernek tűnik, remélem nem fogja semmi és senki bedarálni.
Alarik
2016. december 15. 22:05
Sok sikert, kapitány!
jolly77
2016. december 15. 21:06
a női kéziseink 12. helyen végeztek az EB-n.. ez minden idők legrosszabb teljesítménye női kéziben, és Kocsis Máté még a helyén van.. az úszóink közül csak Hosszú Katinka tudott aranyat úszni az olimpián, a vízilabda is haldolik.. takarodj már Fidesz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!