Mégsem a hivatalnokok kézbesítik az Erzsébet-utalványokat a nyugdíjasoknak

2016. december 05. 14:47

Lázár János és a szakszervezeti vezetők egyeztetését követően bejelentették: nem a járási- és kormányhivatalok dolgozói kézbesítik a kormány karácsonyi ajándékát, a 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványokat, hanem mégis a Magyar Postától kérnek ajánlatot a kiszállításra.

2016. december 05. 14:47

Mentesítik a járási- és kormányhivatalok munkatársait az Erzsébet-utalványok kézbesítésének feladata alól, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Magyar Postától kér gyorsabb és olcsóbb megoldási javaslatot, hogy minden nyugdíjas még karácsony előtt megkaphassa a kormány által juttatott tízezer forintos utalványt – közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint Orbán Viktor miniszterelnök kérésére Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn konzultációra hívta a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének vezetőit, Boros Péternét és Árva Jánost. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormány képviseletében meghallgatta, mérlegelte és elfogadta a szakszervezetnek az Erzsébet-utalványok kézbesítésével kapcsolatban felmerült észrevételeit és javaslatait – írta a Miniszterelnökség. Közölték: Lázár János és a szakszervezet vezetői megállapodtak abban, hogy a járási- és kormányhivatalok munkatársait mentesítik az utalványok kézbesítésének feladata alól.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter az egyeztetést követően a Magyar Postához fordul, hogy a cég tegyen újabb, gyorsabb és olcsóbb megoldásai javaslatot arra, hogy minden nyugdíjas még karácsony előtt megkaphassa a kormány által juttatott tízezer forintos Erzsébet-utalványt – tájékoztatott a Miniszterelnökség.

Orbán Viktor miniszterelnök múlt héten jelentette be, hogy a nyugdíjasok iránti tisztelet kifejezéseként 10 ezer forint összegű Erzsébet-utalványt kap minden nyugdíjas. Lázár János pedig a múlt csütörtöki kormányinfón jelentette be, hogy az utalványt a kormányhivatalok, járási hivatalok fogják kézbesíteni december 21. és 24. között. Ezt azzal indokolta, hogy a posta 480 forintért vinné ki darabját, ami komoly díjtételt jelentene.     

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) elnöke ugyanakkor hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta: a járási kormányhivatalokon keresztül nem biztosítható az utalványok kézbesítése, mert ehhez nem áll rendelkezésre sem a megfelelő szaktudás, sem a megfelelő infrastruktúra a járási kormányhivatalokban, valamint a feladat munkajogi kockázatot is jelent, ráadásul az eljárás nem volna olcsóbb és gyorsabb a postai kézbesítésnél.

(MTI)

Összesen 164 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Text adósság
2016. december 06. 07:24
Bajnai lett volna a miniszterelnök, akkor itt már kiosztották volna az Angella Merkel utalványukat száz nyugatnémet márka érékben és nem szarakodott volna ennyit, mindenkinek személyesen vitte volna ki egy egy liba kíséretében.
Csigorin
2016. december 06. 07:13
Eleve mi az hogy penzbe kerul, a posta mar nem allami ceg? Rendeljek el, hogy vigyek ki ingyen, nyereszkednek itt a rohadt postasok.
noMores
2016. december 06. 00:05
Agyhalott stupidok. A vegeredmeny fontosabb. Kellenek a jo szavazok 18-ra. A csaj meg holnap ki lesz rugva, nehogy legkozelebb keresztbe tegyen ilyen fantasztikus idiotizmusnak, amit a kormanyban gondolkodas es egyeztetesek nelkul kitalalnak.
Text adósság
2016. december 05. 20:39
Milyen maradi egy kormány mindenkinek kiküldhették volna emailban, hogy nyomtassa ki magának.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!