Szijjártó: Magyarországnak érdeke a CETA

2016. október 24. 14:16

Az EU-Kanada szabadkereskedelmi megállapodás aláírását sürgette az éppen Kanadában tartózkodó Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, mivel szerinte ez szolgálja a magyar érdeket.

2016. október 24. 14:16

A Kanadában tárgyaló Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint Magyarországnak érdeke, hogy létrejöjjön a szabadkereskedelmi megállapodás az Európai Unó és Kanada között. Az 1956-os megemlékezésekre Montrealba érkezett Szijjártó Péter hétfőn, helyi idő szerint a kora reggeli órákban már Ottawában kezdte meg diplomáciai és gazdasági tárgyalásait. 

Reggel kétoldalú megbeszélést folytatott Stéphane Dion külügyminiszterrel, majd – miután az '56-os emlékműnél koszorúzott – a gazdasági élet befolyásos szereplőivel, köztük Peter Munk üzletemberrel találkozott. 

Az MTI-nek telefonon nyilatkozva a külgazdasági és külügyi tárca vezetője a többi között az Európai Unió és Kanada közötti szabadkereskedelmi megállapodás (CETA) aláírását sürgette, mivel – mint fogalmazott – ez szolgálja a magyar érdekeket. (MTI)

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2016. október 26. 16:10
Az usa meg majd a kanadaiakon keresztül nyomul az eu-ba.
liberálzöld.
2016. október 25. 07:53
Kedves Péter, a CETA nem M.O. érdeke, hanem a tiéd, meg az összes maffia-fideszesé.
Kavis
2016. október 24. 23:13
Hazaáruló minden politikus. Szégyen! Tényleg mindenkit hülyének néznek.
mokány
2016. október 24. 21:40
Viva Vallonia!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!