Szijjártó bekérette az orosz nagykövetet 1956 megalázása miatt

2016. október 25. 14:26

A Külgazdasági és Külügyminisztériumba kérették Oroszország budapesti nagykövetét. A találkozón a tárca világossá fogja tenni: senkitől sem viseljük el, hogy megalázó módon beszéljen az 1956-os forradalomról és annak hőseiről, közölte a minisztérium kedden.

2016. október 25. 14:26

Az LMP a nap folyamán szorgalmazta, hogy a külügyi tárca hívja be az orosz nagykövetet, mert az orosz állami televízióban pogromnak nevezték az 1956-os forradalmat. Dmitrij Kiszeljov, az orosz állami média igazgatóhelyettese pedig - idézték fel - az állami orosz televízió egy műsorában az első színes forradalomnak nevezte 1956-ot és azt sejttette, hogy nyugati hatalmak, vagyis az Egyesült Államok állt a forradalom mögött. A műsorban azt is állították - írta az LMP -, hogy ezrével engedtek el nácikat a börtönökből. (MTI)

Összesen 235 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2016. október 27. 02:16
Remélem Szijjártó ur az orosz nagykövetet emlékezteti a 100 milliós áldozatára ezt a videót bemutatja . Szovjet sztori (hun) https://www.youtube.com/watch?v=gHRfCWtfIhI
Mindjárt
2016. október 26. 05:48
Szijjártó Péter helyesen cselekedett. A mocsok ruszki hazudik. A mocsok ruszkik még az igazságot se tudják elviselni. Botrányt okozott az erőszaktevő szovjet katona szobra http://mult-kor.hu/cikk.php?id.. Ha az oroszok nem takarítják el a Szabadság téri mocskukat akkor a lengyel szobor mását kéne mellé helyezni. A lengyel szobrász nem csak a lengyel nők meggyalázását örökítette meg hanem a magyar nők meggyalázását is. Amikor ezt elfelejtjük és hagyjuk, hogy a mocsok ruszkik hazudozzanak 56-ról akkor Magyarországnak vége.
Sulammit
2016. október 25. 23:41
Havas Szófia ezzel a nyilatkozatával, többek között semmibe vette a csepeli munkásokat, munkástanácsot. "kifejezi abbéli meggyőződését, hogy a forradalom nem törhetett volna ki a CIA által kiképzett, volt nácikból álló diverzánsosztagok nélkül, akik a fasiszta-ellenforradalmi puccsot voltak hivatottak előmozdítani." Látszik, hogy rokonok vagytok! Lelkiismeret furdalás nélkül hazudtok mindketten. Horn a bátyjáról, akit valójában egy OROSZ tank gázolt halálra. És nem a forradalmárok végeztek ki, mint azt évtizedekig állította. Szijjártó Péternek, pedig csak gratulálni lehet!
Szívemből magyar
2016. október 25. 23:23
Nagyon helyes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!