Népszabadság: Matolcsy a Bankszövetség elnökének luxuslakását használja

2016. október 06. 10:37

Patai Mihálynak, az UniCredit elnök-vezérigazgatójának és a Bankszövetség elnökének budai luxuslakását használja Matolcsy György jegybankelnök – értesült a Népszabadság. Azt nem lehet tudni, hogy fizet-e érte.

2016. október 06. 10:37

Matolcsy György jegybankelnök egy olyan, a Budai Várnál lévő luxuslakást használ, amely Patai Mihály UniCredit-vezér tulajdonában van – tudta meg a Népszabadság. Patai egyébként a Bankszövetség elnöke is. 

A Népszabadság próbálta megkérdezni az érintetteket, hogy fizet-e Matolcsy a lakás használatáért, de nem árulták el, az értesülést viszont nem cáfolták. 

Patainak két lakása is van az Országház utcai Anjou-házban, az egyik 121, a másik 173 négyzetméteres. A kisebbik bérleti díja a piaci árak alapján egymillió forint körül lehet – írja a hvg.hu a Népszabadság cikke alapján.

 

Fotó: Fővárosi blog

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2016. október 07. 09:26
Nincs ebben semmi kivetni való! Teljesen természetes EGY európai országban, hogy az igazságügyminiszter, vagy a belügyminiszter a maffiavezér lakásában lakik. Vagy az, hogy a bankok felügyeletéért felelős szervezet főnöke egy bankvezér tulajdonában lakik. Vagy hogy a miniszterelnök kabinetfőnöke a felesége által "lebartelezett" helikopteren utazgat celeb-roma lagzikba. Na melyik az az EGY európai ország?
Malcolm Reynolds
2016. október 06. 17:50
legalább annyira okos dolog azt hinni hogy aki NEM-re szavazott annak szimpatikus rogán helikopter ingatlanos baráti mercis kisgrofós tóni és matolcsy elvesztette közpénzjellegét 1+milliós közpénzből kitartott jógaoktató barterlakás gyuri, mint azt állítani hogy "mi győztünk" 3,2 millió aktív szavazó ellen a kétfarkú kutyával.
Morgen
2016. október 06. 15:12
Na, ezek már kifogytak önmagukból is! Ki a francnak mi köze ahhoz, hogy ki használja a lakásomat? És, mi van akkor, ha nem kérek érte pénzt?
Hunyadi Mátyás
2016. október 06. 12:38
Ha fizet érte akkor annak az adóhivatalban nyoma kell, hogy legyen. A Népszabadság törjön be az adóhivatalba, és fényképezze le a vonatkozó adóbevallásokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!