Lemondott a kapitányságról Benedek Tibor

2016. október 20. 10:31

Elköszön a magyar férfi vízilabda-válogatottól Benedek Tibor. A válogatott szövetségi kapitánya bejelentette: decemberben lejáró szerződése után nem pályázik újra a posztra. A csapat vezetői tisztségére pályázatot írnak ki.

2016. október 20. 10:31

Benedek Tibor, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya lejáró szerződése után nem pályázik újra a tisztségre.

A kapitány, aki 2013 óta vezette a csapatot, az MVLSZ honlapján jelentette be döntését. „Az elmúlt hetekben mérlegeltem a mögöttünk hagyott időszakot, valamint többször is egyeztettem a szövetség elnökével, Kemény Dénessel. Szeretném megköszönni az elmúlt évek munkáját és bizalmát mind a szövetség vezetésének, mind az MVLSZ elnökének. Köszönöm a munkát a stábom tagjainak és a játékosoknak is. Január 1-jével már nem én látom el a kapitányi feladatokat” – fogalmazott Benedek Tibor.

A kapitány a nemzeti csapattal 2013-ban világbajnoki aranyérmet, 2014-ben Európa-bajnoki ezüstöt, 2016-ban Eb-bronzérmet szerzett, most azonban távozik a csapattól. A megüresedett poszt betöltésére pályázatot írnak ki. 

Az MVLSZ október 22-én tartja tisztújító közgyűlését, az ott megalakuló elnökség az ősz folyamán fog dönteni a férfi szövetségi kapitány személyéről.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lynx
2016. október 21. 07:41
A magyar póló megkap mindent, pénzt, uszodát. Itt játszanak azok a dél-szlávok, akik legyőztek minket. Benedek egy zseni, egy ikon, de még nem való kapitánynak, majd tíz év múlva. Olyan ember kell, mint Storck a focistáknál, aki tud motiválni, aki tapasztaltabb, mint edző, aki helyre teszi az agyát a játékosoknak. Ezek a fiúk meg tudnak verni bárkit, mindent tudnak, csak nyerni nem. Kell valaki, aki ha kell, vízbe fojtja őket, aki önbizalmat ad.
yes_we_can
2016. október 20. 21:56
Maradona is volt szövetségi kapitány.
DrPepper
2016. október 20. 13:07
Ez akárhogyan is nézzük egy félig tele-félig üres történet. Vannak, akik egy szerb/horvát/montenegrói kapitányban látnák az előrelépés lehetőségét. Ratko Rudic?
marko11
2016. október 20. 12:38
Sajnálom, de megértem!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!