Szoros csatára számít Storck Feröer ellen

2016. szeptember 05. 20:02

Lezárta az Európa-bajnokság fémjelezte időszakot a magyar labdarúgó válogatott – nyilatkozta Bernd Storck a keddi világbajnoki selejtező mérkőzés előtt. A válogatott szövetségi kapitánya hozzátette: A Feröer-szigetek elleni találkozón már csak a világbajnoki selejtezőkre fókuszál a csapat és szoros mérkőzés várható.

2016. szeptember 05. 20:02

Az elmúlt időszakot lezárta a magyar labdarúgó-válogatott, új kihívás, új cél lebeg előtte, mégpedig a világbajnoki selejtezők sikeres megvívása - mondta Bernd Storck szövetségi kapitány a keddi nyitányt megelőző feröeri sajtótájékoztatón.

A magyar szövetség (MLSZ) beszámolója szerint a hétfő délutáni sajtóeseményen a szakvezető mellett Elek Ákos és Kleinheisler László vett részt.

Nehéz meccset vár Storck

„Nagyon nehéz meccs vár ránk, mint ahogyan az előző sorozatban is roppant nehéz volt Feröer ellen játszani” – vezette fel a tórshavni találkozót Storck. „Itt egy góllal tudtunk nyerni, odahaza pedig nagy kockázatot kellett vállalni, és szerencsénk is volt” – idézte fel az Eb-selejtezőt, hozzátéve, hogy szerinte a feröeriek nem véletlenül győzték le kétszer is a görögöket, s míg korábban felívelésekkel próbálkoztak, ma már sokkal kombinatívabb a játékuk. 

„A műfű más stílusra kényszerít bennünket, mint amit megszokhattak tőlünk a szurkolók, de mindenki készen áll, és az időjárás is kedvez a kilencven perc futáshoz. Szoros mérkőzésre számítok” – fogalmazott Bernd Storck.

A focisták bizakodóbbak

Elek Ákos arról beszélt, hogy a felkészülés során a stáb igyekezett szimulálni a feröeri körülményeket, ezért azok nem okozhatnak meglepetést. „Egy hetet készültünk műfüvön, ez nem jelenthet gondot. Két éve rosszabb volt az időjárás itt, hidegebb volt, most kedvezőbbek a körülmények” - vélekedett. „Magunkra kell koncentrálnunk, de intő jel a két korábbi meccsünk Feröer ellen. Nagyon komolyan kell venni a hazaiakat, többet kell birtokolnunk a labdát és helyzeteket kell kialakítani. Több góllal szeretnénk megnyerni a mérkőzést” – jelentette ki a DVTK középpályása.

A Darmstadtban játszó Kleinheisler azzal kezdte, nem tudja, hogy áll majd fel a kezdőcsapat, de ha játéklehetőséget kap, mindent megtesz a győzelemért. „Jó formában vagyunk, nyerni jöttünk Feröerre. Először járok itt, és bár nem vagyunk hozzászokva a műfűhöz, tetszenek a körülmények” – tette hozzá.

A Feröer-szigetek - Magyarország mérkőzést kedden közép-európai idő szerint 20.45-től rendezik.

(MTI)

 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2016. szeptember 06. 22:55
Hát ez tényleg szoros volt, tíz ólomlábú katonával..
kizökkentidő
2016. szeptember 06. 14:01
Ezt olvassátok el, ez a realitás: http://www.origo.hu/sport/magyarfoci/20160829-bernd-storck-dramai-a-jatekosok-eredmenye.html
kukagyerek
2016. szeptember 06. 11:52
"Szoros csatára? FERÖER ellen?" ---------- Kurva jó! Akkor milyen csatára lehetne számítani mondjuk Franciaország, Németország, Anglia, Olaszország, vagy éppen Horvátország ellen? (Van még több is!)
kuwiq
2016. szeptember 06. 10:09
Érdekes lesz, nyilván van némi különbség a légiósok meg a hazai klubokban játszók fizikai, mentális állapotában. Most nem volt másfél hónapja a Storcknak, hogy mindenkit felhozzon fizikailag. Talán amatőrök ellen ez nem probléma, de mondjuk Svájc ellen már az lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!