Beszervezték volna az újságírót: vizsgálódik a nemzetbiztonsági bizottság

2016. szeptember 07. 13:45

Magánéletének részleteivel próbáltak titkos együttműködésre rávenni egy magyar újságírót az Alkotmányvédelmi Hivatal munkatársai – írja a 444. A Magyar Nemzet cikke szerint az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága is vizsgálni fogja az ügyet.

2016. szeptember 07. 13:45

Tavaly decemberben egy magyar újságíró beszervezésére tett kísérletet az Alkotmányvédelmi Hivatal – írja a 444. A cikk szerint az újságíró, akire „G.”–ként hivatkoznak a cikkben, munkába tartott, mikor a hivatal emberei megszólították, majd megkérték, hogy menjen el velük egy helyre, ahol a biztonságát érintő kérdésekről beszélhetnek. Itt aztán az AH emberei „G. magánéletének részleteiről szóló információkat adtak elő, de azt mondták, ezeket nem az AH gyűjtötte, hanem valaki más, »ártó szándékkal«”. A 444 szerint szolgálat emberei azt mondták G.-nek: akkor tudnak „segíteni”, ha aláír egy rendszeres titkos együttműködésről szóló papírt.

A történet hitelességét több, a neve elhallgatását kérő főszereplőt ismerő újságíró, így Somogyi Zoltán, illetve a Mandiner főmunkatársa, Stumpf András is megerősítette Facebookon. Ettől függetlenül konkrét bizonyíték nincs az üggyel kapcsolatban. A Magyar Nemzet arról ír, hogy az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága a jövő héten foglalkozni fog az üggyel: Molnár Zsolt, a bizottság szocialista elnöke arról beszélt a lapnak, hogy „az AH főigazgatójának nagyon részletes válaszokat kell adnia, mi is történt pontosan”. Szél Bernadett, a bizottság LMP-s tagja azt mondta: „jogállamban élünk, vannak korlátok, amiket be kell tartani”.

A Belügyminisztérium a 444 kérdésére csak annyit írt, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatal ügyei minősített adatnak számítanak.

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Viator
2017. január 25. 17:59
Szegény liberális újságíró épp a fartúrásból tartott hazafelé és még nem is sejtette, hogy békaemberekkel fog találkozni...
noMores
2016. október 09. 00:27
Basszameg, visszatértek a hatvanas évek. Kurvaijessztő.
kripli
2016. október 04. 21:30
Ez a kőkemény diktatúrának az előszele, tapsoljatok csak a magyar Mussolininek!
Békanász a hasadon
2016. szeptember 24. 15:24
Tőke Péter elmondta, ha valaki főszerkesztőként dolgozott, természetes volt, hogy kapcsolatban állt a III-as főosztállyal, mert megfigyelték, kommunikáltak vele.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!