Nem lett meg a bronz a női pólósoknak, Pars hetedik lett – ez volt a 14. nap magyar szempontból

2016. augusztus 20. 10:56

Büntetőkkel kikapott a bronzmeccsen Oroszországtól a magyar női vízilabda-válogatott, így a negyedik helyen zárta az olimpiát. Pars Krisztián a 7. helyen végzett a kalapácsvetés döntőjében. Az utolsó négy magyar kajak-kenus egység is vízre szállt, közülük kettőnek sikerült bejutnia az A-döntőbe, a női kajak négyes egyenesen a legjobb időt evezte az előfutamban. Magyar eredmények a riói olimpia tizennegyedik napjáról.

2016. augusztus 20. 10:56
Kiss Brigitta

A pénteki nap magyar szempontból kétségtelenül legszomorúbb eredménye, hogy a magyar női vízilabda-válogatott egy drámai és szoros mérkőzésen végül büntetőkkel alul maradt Oroszországgal szemben, így végül a negyedik helyen zárta a riói olimpiát. 

Az oroszok az utolsó pillanatokban egyenlítettek ki, így a rendes játékidő 12-12-vel zárult, következhettek tehát a büntetők. Az ötméteresekben az első hat játékos egyik oldalon sem hibázott, a hetedik párban viszont az orosz kapus megfogta a lövést, így összesítésben 19-18-ra ők nyerték a mérkőzést. 

Négyből kettő a kajak-kenusok mérlege

A maradék négy magyar egységből kettőnek sikerült A-döntőbe jutnia, kettő viszont csak a B-döntőben küzdhet majd a minél jobb helyezésért. Ott lesz az A-döntőben a Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Csipes Tamara, Fazekas-Zur Krisztina alkotta női kajak négyes, amely a legjobb időt evezve, rögtön az előfutamokból kvalifikálta magát a fináléba, így még csak középfutamot sem kellett evezniük. 

Szintén az A-döntőben evezhet maj a Vasbányai Henrik-Mike Róbert kenu páros 1000 méteren. A B-döntőben folytatja viszont Molnár Péter kajak egyes 200 méteren és a Hufnágel Tibor, Ceiner Benjámin, Kugler Attila, Somorácz Tamás alkotta férfi kajak négyes.

Nem sikerült jól szerepelnie női öttusázóinknak

Kovács Sarolta a 17., míg Földházi Zsófia a 27. helyen végzett a női öttusázók küzdelmeiben. A két magyar lány egy viszonylag gyengébb vívást követően remek úszással feljebb jött, Kovács egyenesen a 8. helyről várhatta a lovaglást. A lovakkal viszont egyiküknek sem volt szerencséje: Földházi le is esett, míg Kovács egy olyan lovat kapott, ami végig lógatta a lábát, ami miatt több akadályt is lehúzott. 

A számot követően Kovács a 13., míg Földházi a 30. helyen állt. Innen viszont már egyiküknek sem volt reális esélye komoly előrelépésre az utolsó, lövészetet és futást kombináló számban. Végül Földházi három helyet jött előre, Kovács viszont még rontott is négy helyet.

Pars a 7. helyen végzett

Végig kiegyensúlyozottan versenyzett, ennek köszönhetően simán került a legjobb tizenkettőből a még három dobást jelentő legjobb nyolcba Pars Krisztián a kalapácsvetés fináléjában. Igazán nagy eredményre viszont ezúttal nem volt képes, így végül a 7. helyen zárt a londoni olimpiai bajnok, akinek eredménye annak fényében viszont igazán jónak mondható, hogy felkészülését sérülések hátráltatták, előzetesen még az is kérdéses volt, hogy a tizenkettes döntőbe képes lesz-e bejutni. 

Pars mellett atlétáink közül a gyaloglók voltak érintettek még pénteken: férfi 50 kilométeres gyaloglásban Venyercsán Bence 44. lett, míg Rácz Miklós nem ért célba, Srp Miklóst pedig kizárták.

Nőknél 20 kilométeren versenyeztek a gyaloglók, itt is három magyar indult, közülük Madarász Viktória érte a legjobb helyezést, ő a 25. lett. Kovács Barbara az 58., míg Récsei Rita az 59. helyen ért célba.

Még mindig 12. helyen az éremtáblán

A tizennegyedik versenynapot követően is a 12. helyen áll Magyarország az éremtáblázaton.

*

Csoportelső pólósok, bronzérmes párbajtőrcsapat – ez volt a 9. nap magyar szempontból

Elkezdődtek a kajak-kenu versenyek – ez volt a 10. nap magyar szempontból

Megvan a hatodik magyar arany – ez volt a 11. nap magyar szempontból

Pars és három kajak-kenus egység is döntős – ez volt a 12. nap magyar szempontból

Kozák Danuta történelmi győzelmet aratott – ez volt a 13. nap magyar szempontból

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2016. augusztus 20. 12:44
Gratulálok:-)))))))))) Ez mindig benne van a pakliban. csak az értheti meg, aki sportolt sok éven át:-)))
states
2016. augusztus 20. 11:46
Ha a balfaszságnak lehetne szobrot állítani, a csajok modellt állhatnának. Olyan nincs, hogy 15 másodpercet nem tudok kihúzni kapott gól nélkül, ha ennyi van hátra. Knézy mondta, hogy le kell darálni őket, mert sejteni lehetett, mi következik, az ilyen szituációs vereségekben ugyanis világbajnokok vagyunk. Ahelyett, hogy vízbe fojtották volna őket, bambán nézték, hogy gólt dobnak az oroszok. Nem akarom bántani Bírót, de sajnos ő is vastagon benne van, ha nem készíti fel a csapatot az ilyen helyzetekre.
Mich
2016. augusztus 20. 11:34
Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!
ROSSZABBUL olimpiázunk,mint 4 éve
2016. augusztus 20. 11:00
mert csak a foci HOL VANNAK A BEÍGÉRT USZODÁK A CSAK A PROLIKAT ÉRDEKLŐ SZAR FOCISTADIONOK HELYETT?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!