Kozák Danuta történelmi győzelmet aratott – ez volt a 13. nap magyar szempontból

2016. augusztus 19. 07:39

Csütörtöki, kajak egyes 500 méteren szerzett győzelmével Kozák Danuta lett az első négyszeres olimpiai bajnok a magyar kajak-kenu sportban, egyben aranyérme Magyarország 500. olimpiai érme lett. A férfi vízilabdázók simán, 13-4-re verték Brazíliát, így az 5. helyért játszhatnak majd szombaton. Megszületett az eddigi legjobb magyar férfi helyezés triatlonban. A vívással elkezdődtek az öttusa küzdelmi. Magyar eredmények a riói olimpia tizenharmadik napjáról.

2016. augusztus 19. 07:39
Kiss Brigitta

Történelmi győzelmet aratott női kajak egyes 500 méteren Kozák Danuta a riói olimpián, mostani sikere ugyanis a negyedik olimpiai aranyérme, ennyit pedig még senki nem nyert eddig a magyar kajak-kenu sport történetében. De nem csak neki, hanem Magyarország számára is történelmi volt a sikere: ez volt ugyanis az ország 175. olimpiai aranyérme és az 500. olimpiai érme.

A további magyar egységek közül a 200 méteren induló Molnár Péter-Tótka Sándor kajak páros egy hajszállal maradt le a dobogóról, és végül a 4. lett. Másik férfi kajak párosunk, az 1000 méteren induló Ceiner Benjámin-Hufnágel Tibor a 7. helyen ért célba. A magyar csapatnak lett egy 10. helye is, miután kenu egyes 200 méteren Hajdu Jonatán második helyen végzett a B-döntőben.

Ötödik helyért játszhatnak a férfi pólósok

Sikerrel vették az 5-8. helyért a Brazília elleni meccset a férfi vízilabdázok, akik nagyon simán, 13-4-re verték a házigazdát, így szombaton az 5. helyért játszhatnak majd Görögország ellen.

Remekül versenyeztek a férfi triatlonosok: ifj. Faldum Gábor 20. lett az 55 fős mezőnyben, ez az eddigi legjobb magyar férfi eredmény az olimpiákon, de attól is egy hajszállal volt, hogy a legjobb magyar eredményt beállítsa, ami a 19. hely volt Edöcsény Nóra által még 2000-ben, Sydneyben. A másik magyar, Tóth Tamás a 33. helyen ért célba.

A női birkózóknak nem ment

A 63 kilogrammos súlycsoportban versenyző Sastin Marianna rögtön első mérkőzésén, már a selejtezőben kikapott. Ugyanígy járt a 75 kilogrammos súlycsoportban induló magyar birkózó, Németh Zsanett is, azzal a különbséggel, hogy számára az első meccs egyben nyolcaddöntőt is jelentett. Németh azonban birkózhatott még egyet a vigaszágon is később, ám azt a mérkőzését is elveszítette, így végül a 10. helyen zárt.

Atlétáink közül Szabó Barbara volt érdekelt a magasugrás selejtezőjében, ahol a 32. helyen végzett, így nem jutott döntőbe.

Elkezdődött az öttusa

A vívással, egészen pontosan a rangsoroló vívással elkezdődött az öttusa is. Itt a nőknél Kovács Sarolta 15. (202 ponttal), míg Földházi Zsófia a 33. helyen (166 ponttal) zárta a számot. A férfiaknál Demeter Bence a 16. (214 ponttal), Marosi Ádám pedig a 24. helyen áll (196 ponttal) a rangsoroló vívást követően.

Lesz azonban még vívás a folytatásban is, méghozzá az úgynevezett bónuszvívás, amit az úszást követően rendeznek majd, ahol néhány pontot még szerezhetnek az ügyesebb vívók.

Még mindig tartjuk helyünket az éremtáblán

Magyarország a tizenharmadik versenynap után is még mindig tartja a nagyon előkelő 12. helyét az éremtáblázaton – köszönhetően Kozák Danuta fantasztikus győzelmének.

*

Csoportelső pólósok, bronzérmes párbajtőrcsapat – ez volt a 9. nap magyar szempontból

Elkezdődtek a kajak-kenu versenyek – ez volt a 10. nap magyar szempontból

Megvan a hatodik magyar arany – ez volt a 11. nap magyar szempontból

Pars és három kajak-kenus egység is döntős – ez volt a 12. nap magyar szempontból

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2016. augusztus 19. 11:42
Nagy vagy és nem nagy-szerű. Szeretettel gratulálok ehhez a győzelmedhez is.
Megtalálta
2016. augusztus 19. 10:27
A szokásos trollbanda. Csak tudnám, mi a francnak olvassátok őket, ha egyszer mindig ugyanazt csinálják.
alex.leopardi
2016. augusztus 19. 10:13
Ők a mi hőseink,példát mutatnak,erőt adnak a holnapi, szürke hétköznapokra,nem csak Danuta,minden olimpikon aki kijutott.
Fer70
2016. augusztus 19. 08:49
Büszkeség és nagy gratula!!! :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!