Csoportelső vízilabdázók, bronzérmes párbajtőrcsapat – ez volt a 9. nap magyar szempontból

2016. augusztus 15. 09:10

Nyert Brazília ellen és így csoportelsőként jutott a negyeddöntőbe a magyar férfi-vízilabda válogatott. A férfi párbajtőrcsapat Ukrajnát legyőzve bronzérmet szerzett, míg a kötöttfogású Bácsi Péter a pontszerző ötödik helyen végzett. A vitorlázó Berecz Zsombornak nem sikerült jól az utolsó két futam, így lemaradt az éremfutamról. Magyar eredmények a riói olimpia kilencedik napjáról.

2016. augusztus 15. 09:10
Kiss Brigitta

A magyar férfi vízilabda-válogatott ötödik mérkőzésén 10-6-ra legyőzte Brazíliát, és bár három döntetlen mellett csak két meccset nyert a csapat, mivel egyedüliként a csoportban nem kapott ki, ezért csoportelsőként végzett és jutott a negyeddöntőbe.

Megszületett a negyedik magyar vívó érem is a páston: a Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András és Somfai Péter alkotta párbajtőrcsapat Ukrajnát 39-37-re legyőzve megszerezte a bronzérmet a számban.

A pontszerző 5. helyen végzett a kötöttfogású birkózók 75 kilogrammos súlycsoportjában Bácsi Péter, miután a bronzmérkőzésen 5-2-re kikapott az iráni Saeid Morad Abdvalitól.

Berecznek nem sikerült bekerülnie az éremfutamba

A Finndingi hajóosztályban versenyző vitorlázó Berecz Zsombor az összetett 8. helyén várta az utolsó két futamot, így reális esélye volt, hogy bent marad a legjobb tízben, és így indulhat majd az éremfutamban. Sajnos azonban ez az utolsó két futam nem sikerült jól számára, így végül összesítésben a 12. helyen zárta az olimpiát.

Vasárnap befejezték utolsó számukat is a sportlövők. Férfi kisöbű szabadpuska 3x40 lövéses összetettben magyar részről a fiatal Péni István és a már nagyon rutinosnak számító Sidi Péter volt érdekelt. A selejtező végül Péninek sikerült jobban, aki mindössze két körrel maradt le a nyolcas döntőről, és végül a 12. helyen zárt, míg Sidi Péter a 34. lett.

Atlétikában vasárnap csak a női maratonfutók között voltunk érdekeltek, itt három magyar is indult. Erdélyi Zsófia végül az 52., Papp Krisztina a 65., míg Szabó Tünde 83. lett. Ezeket a helyezéseket úgy érdemes nézni, hogy összesen 156 futó vágott neki a maratoni távnak, közülük 133-an célba is értek.

Tartjuk a helyünket az éremtáblán

Magyarország kilenc nap után továbbra is a 11. helyen áll az éremtáblázaton.

*

Korábbi összefoglalóink a magyar eredményekről:

Két arannyal kezdtük a riói olimpiát – ez volt az 1. nap magyar szempontból

Egy pontszerzés és sok kiesés – ez volt a 2. nap magyar szempontból

Újabb Hosszú arany, több értékes helyezés – ez volt a 3. nap magyar szempontból

Egy érem a pástról, kettő az uszodából – ez volt a 4. nap magyar szempontból

Megvan az ötödik magyar arany is – ez volt az 5. nap magyar szempontból

Összetettben már a 3. a vitorlázó Berecz Zsombor – ez volt a 6. nap magyar szempontból

Éremeső az uszodában, bronz atlétikában – ez volt a 7. nap magyar szempontból

Atlétáink szerepeltek a legjobban szombaton – ez volt a 8. nap magyar szempontból

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2016. augusztus 15. 09:52
Felébredt a csapat reméljük tartósan! Bácsi nem tudta kiheverni azt, hogy a bíró megverte, a párbajtőrözőknek jót tett, hogy a gyengélkedő Boczkót lecserélték Somfaira, aki nagyon szépen teljesített. (Bár a vívásban nincs csere, de az ukránok is lehúzták, hogy sérülést mímelt az egyik és lecserélhették.) Utólag persze lehet okoskodni, de minek, kérdés, ha a franciák ellen is lecserélik Boczkót hová jutunk?
na még ez is
2016. augusztus 15. 09:37
Jó lesz ez. Még hátravan az öttusa és a kajak kenu, amiből potyoghatnak az érmek (nem is beszélve esetleges meglepetésérmekről, pl. birkózás, kalapácsvetés vagy hosszútávú úszás)
kuwiq
2016. augusztus 15. 09:36
Nem nagyon kerülgetik a pólósok Montenegrót. Nagy Viktor brutális volt, elég sokáig nullán tartotta a brazilokat. A párbajtőrcsapat bronzért folytatott harcának az utolsó három meccsét láttam, és a frász jött rám folyton, a pást végében időztek a vívóink az idő zömében, és fél lábbal a pályán kívülről hozták a győzelmet. Ez tényleg idegsport, főleg annak, aki nézi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!