Az EU-hoz fordul az Uber Magyarország miatt

2016. augusztus 10. 19:27

A rászabott törvénymódosítás miatt bepanaszolja Magyarországot az Európai Bizottságnál az Uber. Ha a testület indokoltnak találja a panaszt, akár kötelezettségszegési eljárás is indulat az ügyben.

2016. augusztus 10. 19:27

Az Uber szerint kifejezetten az ő ellehetetlenítésük miatt módosított törvényt a magyar parlament, ezért panaszt nyújtanak be az Európai Bizottságnál Magyarország ellen. Rob Khazzam, az Uber közép-kelet-európai regionális menedzsere az AP-nek azt nyilatkozta: céljuk, hogy újra működhessen Budapesten az Uber – írja az Index.

Ha az Európai Bizottság úgy találja, hogy valóban uniós normákba ütközött az Uber kiszorítására meghozott törvénymódosítás, akkor akár kötelezettségszegési eljárást is indíthat az ügyben, melynek végén akár vissza is vonathatják az ominózus törvényt.

Összesen 157 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2016. augusztus 14. 03:50
Uber adózása külföldre kifolyik ,pénz nem magyar gazdaságot erősíti ,a ballibsik ezért álltak az Uber mögé idegen érdekek miatt .Leverik ellehetetlenítik tönkre teszik sok ember megélhetését ,sőt az országnak is kárt okoznak ....
áfonya
2016. augusztus 14. 03:44
Nem lehetetlen Uber mögött gyurcsány lapul.
kuwiq
2016. augusztus 11. 07:02
Ha valami, akkor ez nem politikai kérdés. Üzleti. A Magyar Állam tett az alkotmányra, az abban garantált vállalkozási szabadságra, és a szabad versenyről szóló részre. Két alapvető polgári szabadságjogra, mert csak feudális viszonyokat képes értelmezni a társaság.
néhai Ch.Pilot
2016. augusztus 11. 03:02
Az EU-hoz fordul? Miért nem fel?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!