Liberálisok: Hozzák nyilvánosságra a plakátkampány költségeit!

2016. június 06. 14:26

Ismét törvénysértőnek nevezte Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke a kvótareferendum plakátkampányát, és kérdéssel fordult Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterhez, hogy derüljön ki, milyen forrásokból kampányolnak és mekkorák a plakátkampány költségei.

2016. június 06. 14:26

A Magyar Liberális Párt azt követeli, hogy a kormány hozza nyilvánosságra, milyen forrásokból és mennyit költ a kvótareferendum kampányára. Az MLP elnöke hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, a múlt héten három kérdést intézett Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterhez. Fodor Gábor közölte, arra voltak kíváncsiak, hogy milyen megfontolások alapján és milyen forrásokból folytatják a kvótareferendum kampányát. A független képviselő elmondta, a héten minden nap kérdést nyújt be, hogy megszerezze ezeket az információkat.

Korábbi álláspontjuknak megfelelően ismét törvénysértőnek nevezte a kampányt, amit azzal indokolt, hogy a köztársasági elnök még nem hirdette ki a népszavazás időpontját és az Alkotmánybíróság is dönthet még úgy, hogy nem lehet megtartani a referendumot. Fodor Gábor arról is beszélt, hogy egy határozati javaslat van a parlament előtt, ami az Európai Bizottság azon ötletével foglalkozik, hogy hogyan lehetne elosztani a menedékkérőket és mennyit kellene fizetnie annak, aki ebben nem vesz részt.

A kormány téved és ebben az esetben nem korrekt az érvelése, mert amíg ők úgy látják, hogy az ügy tagállami hatáskörbe tartozik, addig a lisszaboni szerződés és a magyar csatlakozási szerződés is kimondja, hogy az ügy az Európai Tanács (ET) hatásköre- közölte. Legfeljebb arról lehet vitatkozni, a hatáskör megoszlik-e az ET és a tagállamok között – tette hozzá.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szívemből magyar
2016. június 06. 18:59
Most aztán biztos nyilvánosságra fogja hozni a kormány, ha egy ilyen komoly párt erre kéri..
ykzsmed
2016. június 06. 18:38
A Nem Liberális Párt (NLP) követeli, hogy a Liberális Párt azon tagjai, akik azonos nemüekkel élnek együtt, vagy intim kapcsolatot tartanak fenn, Hozzák nyilvánosságra hogy a Magyar Államtól kapott párttámogatási összegből, illetve tiszteletdíjaikból, és egyéb államtól, vagy az EU-tól kapott jövedelmükből milyen összeget fordítanak partnerükre, illetve közös együttlétjeikre, mert ez közpénz, és joga van minden magyar űállampolgárnak tudni, hogy a közpénzt mire fordítják.
kjkj945
2016. június 06. 14:55
https://kuruc.info/galeriaN/egyeb/uzs01.jpg http://m.cdn.blog.hu/sh/shitbreaker/image/20090506_szdszplakat5.jpg és ez mennyibe került?? A szadiszták adóssága már rendezve van???
yanoo
2016. június 06. 14:51
olyan kis kiváncsi ez a Liberális Párt, hamar meg fog öregedni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!