Közbeszerzések vonatkoznak az MNB alapítványaira

2016. június 29. 10:18

A közbeszerzési törvény alá tartoznak a Pallasz Athéné alapítványok a Közbeszerzési Döntőbizottság döntése szerint. Az alapítványok önként fordultak a Döntőbizottsághoz májusban az Alkotmánybíróság döntését követően. Mivel saját kérelemre indult a vizsgálat, alapítványonként csupán kétszázezer forintos bírságot szabott ki a Döntőbizottság - írja az MTI az alapítványok tájékoztatása alapján.

2016. június 29. 10:18

Közbeszerzési Döntőbizottság helyt adott a Pallas Athéné Alapítványok önkéntes kérelmének és megállapította, hogy a közbeszerzési törvény hatálya alá tartoznak C közölték az alapítványok szerdán az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a hatóság figyelembe vette, hogy az eljárás saját kérelemre indult, ezért csak csekély, alapítványonként 200 ezer forintos bírságot szabott ki. Az alapítványok közölték: az átlátható és transzparens működés érdekében szerződéseiket közzéteszik, a rájuk bízott vagyont megőrzik, a hozamból pedig a társadalmilag hasznos tevékenységüket végzik.

Az Alkotmánybíróság döntése után az alapítványok 2016. május 13-án kérelemmel fordultak a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz, amelyben kérték az eddigi szakmai álláspontjuk alapján kialakított gyakorlat felülvizsgálatát, és egyben indítványozták az ajánlatkérői státusukkal kapcsolatos döntéshozatalt. A Pallas Athéné Alapítványok ezzel párhuzamosan önkéntesen bejelentkeztek a közbeszerzési törvény hatálya alá.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
*ufó*
2016. június 29. 10:55
Újabb saller, koki és csicskalángos a fideszes köcsögöknek.
Tintamin
2016. június 29. 10:47
Nahat, ha ellopok par milliardot, majd megkerdezem, hogy szabad-e, akkor kernek egy kis apropenzt, es vege. Nem sittre mennek a Matolcsy-rokonok, hanem bulizni. Fasza kis maffiaallam.
Sitiveni Klein
2016. június 29. 10:38
"A tájékoztatás szerint a hatóság figyelembe vette, hogy az eljárás saját kérelemre indult, ezért csak csekély, alapítványonként 200 ezer forintos bírságot szabott ki." Gyakorlatilag az eljárási költséget szedik be. Nem értem, hogy miért kell bírságnak nevezni. Ez olyan, amikor össze kellett számolni az eddigi munkában töltött éveimet. Ez úgy történt, hogy a nyugdíj intézet felé nyugdíj megállapíttatási kérelemmel kellett fordulnom és az elutasító határozat melléklete a eddigi nyilvántartásba vett a szolgálati időm.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!