Két hétig országos hiánycikk volt tetanusz

2016. június 08. 14:14

Két hétig országos hiány volt a kórházakban és a gyógyszertárakban tetanusz oltóanyagból – írja az Index. Nem ez az első eset, hogy országszerte hiánycikké válik a fontos gyógyszer.

2016. június 08. 14:14

Május végén két hétig nem volt készleten tetanusz oltóanyag a kórházakban és a gyógyszertárakban – írja az Index újságírója. A forgalomba hozatali engedély jogosultja május huszadikán jelentette az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnek (OGYÉI) a hiányt, ami végül június negyedikén szűnt meg. A két időpont között a sérülés miatt kórházba kerülteknek tetanusz oltás nélkül kellett távozniuk a kórházból.

Azóta a két legnagyobb nagykereskedő, a Phoenix Pharma és a Hungaropharma folyamatosan szállítja a megrendelt oltóanyagot a kórházakba és gyógyszertárakba, de a János Kórházba való kiszállítást például meg kellett sürgetni. A korábbi években is rendszeresen fordult elő az országos tetanuszhiány. Legutóbb például, 2014-ben az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet a súlyos helyzetre tekintettel engedélyezte egy Magyarországon nem forgalmazott, más típusú vakcina beengedését.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2016. június 08. 19:16
Zidex az alapcikk:-)))) tehát minden lehetséges és annak az ellenkezője is:-)))))))))))
pollip
2016. június 08. 19:14
Szerencsére senki nem vette észre.
drkovax
2016. június 08. 18:03
Az amit ír, hogy nem volt utánrendelés, nem jelenti azt, hogy bárkinek elmaradt a tetanusz oltása, mert a kórházak stb. nem akkor rendelnek, amikor már nincs, hanem amikor a készlet eléri a rendelési szintet. Rosszabb helyeken (pl. egy olyan diktatúrában, aminek az index tartja az országot) az újságírót már lecsukták volna rémhírterjesztésért (az elmaradt tetanusz oltások híresztelése okán).
Tintamin
2016. június 08. 15:09
A MAGYAR REFORMOK MŰKÖDNEK!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!