Demján: Sikerült megakadályozni a takarékszövetkezeti vagyon ellopását

2016. június 16. 15:57

Az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség elnöke büszke arra, hogy levele hatására is sikerül megakadályozni, hogy egy „parazita csoport” szívja ki a takarékszövetkezet vagyonát, akár 70-80 milliárd forintot. Demján Sándor szerint egy megtervezett „bűnszövetkezet” a takarékszövetkezeti rendszer félelemben tartásán keresztül, „jogi csűrcsavarral élve”, erkölcsileg nem elfogadható módon meggazdagodott meg.

2016. június 16. 15:57

Az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ) elnöke szerint sikerült megakadályozni, hogy ellopják a takarékszövetkezet vagyonát. Demján Sándor az OTSZ elnökségének elnöki fórumát követő sajtótájékoztatón csütörtökön, Budaörsön kijelentette: egy megtervezett bűnszövetkezet volt, ami a takarékszövetkezeti rendszer félelemben tartásán keresztül, „jogi csűrcsavarral élve”, erkölcsileg nem elfogadható módon meggazdagodott meg.

Hozzátette: büszke arra, hogy nyílt levele hatására is sikerül megakadályozni, hogy egy „parazita csoport” szívja ki a takarékszövetkezet vagyonát, akár 70-80 milliárd forintot. Mint mondta, a lopás az lopás, és itt kisemberek kisemmizése folyt, mintegy 130 ezer kisrészvény-tulajdonos megdolgozott, felhalmozott jövedelmét és pénzét lopták el.

Elmondta: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) tájékoztatása alapján 2012-ben még 10 milliárd forintos vagyonnal (adózott eredménnyel) rendelkezett az akkori szövetkezeti szektor. Pár év alatt a 10 milliárd forintos eredmény 2 milliárd forint veszteségbe ment át, miközben a „profitcentrum”, a Takarékbank eredménye 200 millióról 3,2 milliárd forintra nőtt – ismertette.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2016. június 17. 11:48
Keresztapák harca!
Dvorino
2016. június 17. 09:43
""A miniszterelnök nem gondolta, hogy ekkora lopás lesz az átalakítás vége: a törvényt nem olvasta el, a kockázatokról félretájékoztatták, és a szektor sikereiről szóló hamis jelentésekkel megtévesztették.” De ez kizárólag csak azért történhetett meg, mivel Orbán az összes szakmai szervezet hangos tiltakozása ELLENÉRE, az ellenérvek meghallgatása nélkül, önkényesen, a hatalommal visszaélve erőszakolta ki a takarékszövettkezetek elrablását, amit a sajtó már kezdettől fogva egyértelműen rablásnak nevezett. Ha Orbán akárcsak egyetlen független szakmai fórum érveit meghallgatta volna, vagy akárcsak egyetlen független szakértői bizottságot is felkért volna a tervezett intézkedés helyességének megítélésére, akkor ez nem következhetett volna be. Tehát Orbán nyíltan elismerte, hogy hatalommal való visszaélés útján közvagyonban különösen nagy kárt okozó gondatlan kezelés bűnét követte el. Vagyis Orbánnak már csupán a takarékszövetkezetek kirablása miatt is évtizedekre a börtönben volna a helye. Hiszen bevallotta, hogy a lopást lehetővé tevő törvény megszavaztatása az ő személyes döntése volt. Tehát személyesen Orbán volt az, aki megteremtette a lopás lehetőségét azzal, hogy előzetes független szakmai és jogi kontroll nélkül áterőltette a törvényt a fideszes szavazógéppel. Tehát Orbán vagy bűnös gazember, aki szándékosan hozta lopási helyzetbe Spédert, vagy komplett idióta, aki annyira hülye a kormányzáshoz, hogy még azt sem tudja, hogy egy törvény szakszerű előkészítéséhez az előzetes szakmai és jogi kontroll is hozzátartozik. De akár gazember, akár idióta, Orbán nyilvánvalóan alkalmatlan az ország kormányzására. "
Mich
2016. június 17. 00:57
A csodás az az, hogy a libsibolsi média egyből beállt Spéder mögé, miután az lopással lebukott...
Illieral
2016. június 16. 23:24
Én úgy hallottam, hogy a legnagyobb baj az volt, hogy Spéder a saját szakálára kavart, nem egyeztette le magasabb szinten. Aztán, hogy a Csányinak vagy a Pintérnek lépet a lábára, esetleg a Viktor nem akart újabb Questor ügyet azt már a fene sem tudja. DE nagyobb baj, hogy itt 25 éve így működik az ország, van egy szűk kör akinek mindent lehet, sőt gyanítom nagyobb hatalommal rendelkeznek, mint a mindenkori miniszterelnök. Talán Viki is ezért kezde kicsinálni őket, és lesz helyettük Vayna papa, meg Mészáros, azok legalább kézben tarthatóak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!