Ön dönt: jó az, hogy hirdetésben keres sajtóreferenst az LMP?

2016. május 03. 18:43

A Lehet Más a Politika pályázatot hirdet sajtóreferensi pozícióra, a feladat iránt érdeklődőnek klasszikus pártsajtós munkákat kell majd végeznie heti negyven órában, május 8-ig kell jelentkezni. Szavazzon: vajon jó-e az, ha egy párt hirdetésben keres munkatársat?

2016. május 03. 18:43

Napi sajtószemlék, heti médiaösszesítők készítése; hírek figyelése és azok eljuttatása az illetékes képviselőkhöz; médiaesemények, sajtószereplések szervezése, részvétel a lebonyolításban; médiamegjelenések figyelése, értékelése, utánkövetése; sajtóközlemények, háttéranyagok írása; képviselői reakciókhoz háttéranyagok biztosítása; a parlamenti események követése; folyamatos kapcsolattartás a sajtó képviselőivel – ilyen feladatok várnak az LMP új sajtóreferensére, akit a párt a saját honlapján közzétett hirdetésben keres. Felsőfokú végzettséget várnak el, kiváló kommunikációs készséget, valamint a párt munkájának alapos ismeretét.

Jelentkezni május 8-ig lehet, munkába állni május 16-tól kell majd.

Ez eddig nem bír nagy hírértékkel, ami viszont igen, az az, hogy a Facebookon egy újságíró furcsállotta, hogy hirdetésben keresnek munkatársat, nem pedig saját köreikből, holott biztosan lenne olyan tagja, aktivistája a pártnak, aki alkalmas a feladatra. Arról nem is beszélve, hogy ez a hirdetés akár veszélyes is lehet, mert azt sugallja, nincs bázisa a pártnak. A threadbe Schiffer András, az LMP társelnöke is bekapcsolódott, aki szerint a hirdetés inkább nyitottságot tükröz, arra belsős és külsős is jelentkezhet, kockázatot pedig bőven nyelt már le a párt az elmúlt évek során.

De döntsön inkább a Mandiner olvasója!

Jó-e az, ha egy párt hirdetésben keresi sajtós munkatársát?
igen
nem
passz
quiz
 
 
 
 
 
 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2016. június 03. 04:01
Mért ne lenne jó? Nem az a szokás, hogy az állásokra hirdetéseket adnak fel? Különben hogyan találnának oda az álláskeresők?
cueball
2016. június 02. 11:38
Abból kiindulva, hogy eddig minden munkahelyemen minden főnök és minden jobban fizetett beosztott valakinek a valakije volt, én tökéletesen támogatom az ilyen hirdetéseket. Teljesen mindegy milyen pozícióról van szó, általában egy idegen sokkal jobb választás, mint egy csókos, akinek fingja sincs a munkáról.
sersem4
2016. május 05. 02:38
Ez jó. Mi lesz a következő? Hirdetésben keresnek szavazókat? "Keresünk olyan madarat, aki ránk szavazna a két szép szemünkért, meg azért, hogy még négy évig lébecoljunk a pénzén?"
Békanász a hasadon
2016. május 04. 15:47
Kamu. Majd azt mondják a jelentkezőnek, hogy sajnos nem felelt meg, aztán odarakják Kádár valamelyik apró dögét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!