Budai erdőben, titokban szórták szét Biszku Béla hamvait

2016. május 04. 15:00

A radikális marxista Népi Front weblapja szerint május elsején egy budai erdőben, titokban szórták szét Biszku Béla volt kommunista vezető hamvait.

2016. május 04. 15:00

A Népi Front nevű radikális marxista párt honlapján maga a pártelnök adott hírt róla, hogy május elsején szűk körben, végakaratának megfelelően egy budai erdőben szétszórták Biszku Béla volt kommunista vezető hamvait. Az 1956-os forradalom utáni megtorlás egyik irányítója az előtt halt meg 94 évesen, hogy ítélet született volna perében. A per 2010-ben indult, a volt kommunista vezetőt többek között a nemzetiszocialista és kommunista rendszerek bűneinek nyilvános tagadásával vádolták.

Nem mindenki volt azonban meggyőződve Biszku bűnösségéről, a Népi Front vezetője például a temetésről hírt adó cikkben meleg hangon emlékezett rá: „A városligeti majálison pártunk kérésére pontban délben 5 percre elcsendesült a környék. Biszku Béla tisztelői, a Népi Front tagjai és szimpatizánsai az Internacionálé eléneklésével tisztelegtek a kommunista politikus emléke előtt. Mintha csak a sors akarta volna úgy, hogy a szocializmus eszméjéhez haláláig hűséges elvtársunkat a munkásmozgalom legnagyobb ünnepén, Május 1-jén helyezzék örök nyugalomra. Biszku Bélát nem törte meg sem a személye ellen irányuló rágalomhadjárat, sem a jobboldal bosszúvágya, sem a per. Példát mutatott a mai kommunistáknak bátorságból és elvhűségből egyaránt.

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DFK
2016. május 05. 09:00
Munkát sosem látoot munkásképviselők. Amúgy biztos nem történt szabálysértés? Mondjuk már az is bűn, hogy Biszkut nem húzták lámpavasra 90-ben. Ahogy ezeket az ifjúkomcsikat nézem, még mindig nem lenne késő egy kis akasztgatás.
Horpadt Bölény
2016. május 05. 06:01
Szarni rá
Békanász a hasadon
2016. május 05. 02:18
Egyetemi tanárrá nevezi ki Eperjes Károlyt Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere
George Soros 2.0
2016. május 05. 01:10
Szortak volna bele a Dunaba, az legalabb idővel elviszi a szemetet a Duna deltába...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!