Szávay István nem indul a Jobbik alelnöki posztjáért

2016. április 26. 19:06

Szávay István nem indul újra a Jobbik alelnöki posztjáért a párt tisztújító kongresszusán. Szávay a döntését úgy kommentálta: „Így döntöttem, így kellett döntenem, ez volt helyes.” A képviselő hozzátette: az, hogy Vona Gábor döntése helyes volt-e, amikor megvétózta az indulását csak 2018-ban dől el.

2016. április 26. 19:06

Nem indul újra a Jobbik tisztújító kongresszusán az alelnöki posztért Szávay István. Az ellenzéki párt keddi közleménye szerint a képviselő szerint azt, hogy Vona Gábor pártelnök helyesen döntött-e, amikor ezt „a párt nyilvánosságát kétségkívül megosztó és a közbeszédet tematizáló” döntést meghozta, nem most, hanem 2018-ban kell megvitatni. Hozzátették: a párt alapszabálya szerint az elnöknek minden joga megvan ahhoz, hogy vétóval éljen. Vona Gábor ezzel egyszemélyi felelősséget vállal a párt 2018-as választási győzelméért – írták.

A Jobbik arra is kitért, hogy Szávay István egyedül hozta meg döntését, támogatóit pedig ennek elfogadására kéri. A képviselő a párt nemzetpolitikai kabinetvezetőjeként a Jobbik külhoni magyarokkal kapcsolatos politikájáért a jövőben is felelős lesz – közölték.

Szávay István a Facebookon így kommentálta döntését: „Így döntöttem, így kellett döntenem, ez volt helyes. Kérem mindenkitől, hogy ha sokatok ezt nehéznek is érzi, de fogadjátok el és dolgozzunk együtt tovább a Jobbik győzelméért! Magam is ezt fogom tenni.”

Vona Gábor múlt héten jelentette be, hogy a jelenlegi alelnök közül Novák Előd, Apáti István és Szávay István újrázását – elnöki jogkörével élve – nem támogatja a másfél hónap múlva esedékes tisztújításon. Indokolása szerint vannak jobban náluk, például olyan polgármesterek, akik már nyertek és a mindennapokban is kormányoznak.

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mindjárt
2016. április 27. 17:02
Semmi se örök. A felcsúti cigány rokonai meg ellene fordultak: Ki kell mondanunk: Orbán Viktor, aki ma már nem büszke arra, hogy származása szerint közülünk való, nem csak a cigányságot köpte szemen, hanem több millió nyomorba kényszerített magyar embert is. Látva azt, hogy ma már kizárólag a saját családjának a gazdagodása érdekli, ki kell mondanunk, hogy nem tekintjük vezetőnknek, elveszítette bizalmunkat és semmilyen módon nem kívánjuk a továbbiakban segíteni a hatalomba maradását. Reméljük, hogy felhívásunkhoz minden magyarországi roma csatlakozik és 2018-ban a mi segítségünkkel szabadulhat meg meg az ország a zsarnokká vált egykori csóró roma gyerektől. Roma Rom Összefogás Egyesület, Magyarországi Cigány Demokratikus Szervezet, Békés-megyei Esélyegyenlőségi és Hagyományőrző Egyesület, Európai Unió Roma Ifjúságáért Egyesület, Nagykanizsa, Összefogás Magyarországáért Párt / MCF- ÖMP/, Nádudvari Roma Nemzetiségi Önkormányzat, Tiszainokai Roma Nemzetiségi Önkormányzat Recskéi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Egerszalók Roma Nemzetiségi Önkormányzat, Tarnalelesz Roma Nemzetiségi Önkormányzat , Bodony Roma Nemzetiségi Önkormányzat, Ivád Roma Nemzetiségi Önkormányzat Korlát Roma Nemzetiségi Önkormányzat
pacal68
2016. április 27. 12:53
Szávay egyszerüen féltette az egzisztenciáját, betojt hogy a parlamentből is kikerülhet.Miután vona hátba döfte, nem is nagyon volt más választása. Megfélemlítés, hazudozás,dilettantizmus: ez a vona vezette jobbik
Mindjárt
2016. április 27. 12:15
A felcsúti cigány maffia jobban teljesít --- LOPÁSBAN !!!!
Mindjárt
2016. április 27. 09:19
Ki kell mondanunk: Orbán Viktor, aki ma már nem büszke arra, hogy származása szerint közülünk való, nem csak a cigányságot köpte szemen, hanem több millió nyomorba kényszerített magyar embert is. Látva azt, hogy ma már kizárólag a saját családjának a gazdagodása érdekli, ki kell mondanunk, hogy nem tekintjük vezetőnknek, elveszítette bizalmunkat és semmilyen módon nem kívánjuk a továbbiakban segíteni a hatalomba maradását. Reméljük, hogy felhívásunkhoz minden magyarországi roma csatlakozik és 2018-ban a mi segítségünkkel szabadulhat meg meg az ország a zsarnokká vált egykori csóró roma gyerektől. Roma Rom Összefogás Egyesület, Magyarországi Cigány Demokratikus Szervezet, Békés-megyei Esélyegyenlőségi és Hagyományőrző Egyesület, Európai Unió Roma Ifjúságáért Egyesület, Nagykanizsa, Összefogás Magyarországáért Párt / MCF- ÖMP/, Nádudvari Roma Nemzetiségi Önkormányzat, Tiszainokai Roma Nemzetiségi Önkormányzat Recskéi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Egerszalók Roma Nemzetiségi Önkormányzat, Tarnalelesz Roma Nemzetiségi Önkormányzat , Bodony Roma Nemzetiségi Önkormányzat, Ivád Roma Nemzetiségi Önkormányzat Korlát Roma Nemzetiségi Önkormányzat
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!