Abortuszpárti tüntetők a lengyel nagykövetség előtt – tudják, mit csinálnak?

2016. április 14. 10:43

Az is baj, amikor rossz ügyet jól képviselnek, meg az is, amikor jó ügyet rosszul képviselnek. A tüntetők itt most egy rossz ügyet képviseltek rosszul. Ez talán nem olyan nagy baj.

2016. április 14. 10:43
Kölnei Lívia

„Nem szeretem, ha idétlenül viccelődik valaki az Oltáriszentség rovására – ráadásul nem is elég jó színész ahhoz, hogy legalább humoros legyen. Általában kontraproduktívnak tartom a hasonló performanszokat – adja elő bárki, bármilyen meggyőződéssel, bármilyen céllal. De szándékunkkal ellentétes hatást vált ki az is, hogy mi ezt észrevesszük, és így reklámozzuk őket. És sajnos kontraproduktívnak tartom a lengyel életvédő szervezetek által kidolgozott törvényjavaslatot is. Lengyelországban már létezik egy meglehetősen szigorú abortusztörvény, és nem hiszem, hogy érdemes ezen szigorítani akkor, amikor nincs biztosítva a segítő, támogató háttér – hiszen a püspöki kar is azt kéri, hogy teremtsék meg azt! Így az az érzésem, hogy egymásra talált a vasárnapi tiltakozásban egy radikális törvényjavaslat egy radikális csoporttal. Miért csodálkozunk ezen?

Kóczián Mária, újságíró, tanár

Az egyik szervező, a Patent Egyesület már korábban is tanúságot tett arról, hogy ideológiai céljai érdekében semmibe veszi a tudomány eredményeit, például amikor a posztabortusz-szindrómával kapcsolatban úgy tesz, mintha nem létezne. Szembesültünk már azzal is, hogy egy nem létező, elképzelt, fantom-patriarchátus elleni küzdelmében undorító eszközöket is képes bevetni. Az abortusztabletta használata mint Oltáriszentség, függetlenül a vallásos vonatkozásoktól is kimeríti az ízléstelenség fogalmát. Az egyesület egyetlen pozitívuma az, hogy teljesen jelentéktelen. Ha ilyenekkel folytatják, ez így is fog maradni.

Szilvay Gergely, újságíró

A résztvevők számára biztosan jelentett ez valamit, engem nem érintett különösebben. Alapvetően sajnálom azokat az embertársaimat, akik nyilvánosan nevetségessé teszik magukat. Együtt érzek azokkal, akik tudatlanok és érzéketlenek a transzcendenciára. Szánalmat éreztem, különösen az előnytelen közeli felvételeket figyelve.

Szűcs Emese, pszichológus

Az is baj, amikor rossz ügyet jól képviselnek, meg az is, amikor jó ügyet rosszul képviselnek. A tüntetők itt most egy rossz ügyet képviseltek rosszul. Ez talán nem olyan nagy baj.

Szabados Ádám, teológus, lelkipásztor”

 

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szancso
2016. április 15. 04:50
Valamikor a 90-es évek elején láttam egy doku filmet, Erdélyben készült, egy gyermekotthonban. Elborzasztó volt. Azt hiszem, ezeknek a gyerekeknek jobb lett volna nem megszületniük, de hát az akkori Romániában még a fogamzásgátlást is büntették. Erdélyi ismerőseim mesélték, hogy MO-ról csempészték be és állandó félelemben éltek, hogy lebuknak és börtön lesz a vége. Egyébként felhívnám a figyelmüket azoknak, akik oly vehemesen kiállnak az abortusz ellen, hogy reklamáljanak a " Jó Isten'-nél legelőször, mivel ő a legnagyobb magzatelhajtó, úgyanis a terhességek nagy része a 2.-3. hónapban spontán megszakad, mivel a természet így probálja a leg- életképesebb utódot létrehozni. És még mielőtt szokásotokhoz híven kulturális modorotokban "leugattok", én tudom miről beszélek, mivel a lányom születése előtt kétszer is volt részem belőle.
duzur
2016. április 14. 19:42
Örülni fognak a cseh nögyógyászok. Fellendül a forgalmuk. Normális ember nem lehet abortuszpárti. Ki a fene örül, ha megmütik? Kérdés csupán, hogy milyen sors vár azokra, akik nem-kivánt gyerekeket hordanak ki.
kjkj945
2016. április 14. 17:10
Nem értem!! Miért a küretről beszélnek?? A megelőzésről miért nincs egy poszt sem? Ja akkor, ha megelőzés lenne, nem lenne magzatelhajtás.
polnemkor
2016. április 14. 15:24
https://pbs.twimg.com/media/CLULPnmUAAAVs0I.png
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!