Ausztria
21:002024. június 17.
Franciaország
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia

Index: Nem biztosították a Habonyéknak kölcsönadott műtárgyakat

2016. április 14. 14:06

Nem kötött biztosítást a Szépművészeti Múzeum azokra a festményekre, amelyeket 2013-ban kölcsönadott a Habony Árpádhoz köthető Szerb utcai lakásba. A biztosítási díjat a Kft-nek kellett volna fizetnie. Felelős nincs, mert az illetékes kolléga már nincs a múzeumban – írja az Index.

2016. április 14. 14:06

Habár a szerződésben előírták, mégsem voltak biztosítva azok a festmények, amelyeket a Szépművészeti Múzeum 2013-ban adott kölcsön a Brand Lab Kft-nek, és a Habony Árpádhoz köthető Szerb utcai lakásba került – írja az Index. A Szépművészeti az Átlátszónak azt írta, hogy a biztosítási szerződéskötés folyamata ugyan megkezdődött, de nem fejeződött be.

A kölcsönadott képek biztosításáról eddig annyit tudtunk, hogy a szabály szerint a cégnek kell kifizetnie a kölcsönzés ideje alatt. A szerződésben meg is határozták az összes festmény biztosítási díját. 

A szerződés szerint a biztosítást a múzeumnak kell megkötni, a képek kölcsönzője pedig fizet. A Szépművészeti közlése szerint ez nem történt meg. „A biztosítási szerződést irattári dokumentumaink között nem találtuk” – írta a Múzeum az Átlátszó közérdekű adatigénylésére. Felelősségre viszont senkit nem tudnak vonni: a biztosítási ügyintézésért ügykörileg felelős kolléga idő közbeni távozása miatt személyi felelősség utólag már nem állapítható meg.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolka50.50
2016. április 14. 23:29
Mert mennyit loptok, gyagyás tintás? Azt mindig tudtam, hogy zazrivecz rengeteget lopmég ellenzékben is, de a pontos számot csak találgatni lehet az offshore cégetek miatt. Szóval, mennyit loptok?
Tintamin
2016. április 14. 23:16
Ocsmány egy banda ez a fidesz.
zolka50.50
2016. április 14. 17:14
Nem unjátok még, csicskák? Kit érdekel már ez a marhaság?!
pemete jakab
2016. április 14. 15:46
"Nem biztosították a Habonyéknak kölcsönadott műtárgyakat" Mivel az maga a biztosíték, ha valami a Fideszhez vagy a holdudvarához kerül. A közpénzre, közvagyonra is hogy vigyáznak, hogy minél többet tarthassanak meg belőle. Hisz náluk jobb kezekben van, mint bárki másnál. Így saját lábukra tudnak állni, mint Ráchelék, és nem kell a közön élősködniük. Vagy tán pont így élősködnek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!