Gallóné: Ha nem lesz megegyezés, jöhet a sztrájk

2016. április 01. 10:33

Ha a hétfői tárgyaláson néhány fontos kérdésben nem sikerül dűlőre jutni a kormánnyal, akkor a pedagógus sztrájkbizottság fontolóra veszi a sztrájk meghirdetését, mondta el a Mokkában Galló Istvánné. A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke szerint bár több ügyben közeledtek az álláspontok, néhány nagyon fontos kérdésben nem látják a megegyezés lehetőségét.

2016. április 01. 10:33

Fontolóra veszi a sztrájk meghirdetését a pedagógus sztrájkbizottság, ha a hétfői tárgyaláson néhány fontos kérdésben nem sikerül dűlőre jutni a kormánnyal – közölte a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke a TV2 Mokka című műsorában pénteken. Galló Istvánné elmondta: azért fontolgatják az egynapos sztrájk meghirdetését, mert bár az általuk összeállított 25 pontból sok van, amelyben közeledtek az álláspontok, néhány nagyon fontos kérdésben nem látják a megegyezés lehetőségét.

Jelezte: ilyen a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) további működésének kérdése, amelyben „szeretnének tisztán látni”. A sztrájkbizottságot alkotó három szervezet egyikének vezetője utalt arra, hogy bár március 22-én bejelentették a Klik megszűnését, csütörtökön Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője azt mondta, ebben az ügyben a kormány még semmiről sem döntött. Hozzáfűzte: az intézmények fenntartása, az iskolaigazgatók jogköre alapkérdés a köznevelés működésének további sorsát illetően, ezért nem újsághírekre, nyilatkozatokra szeretnének hagyatkozni. Hasonlóan fontos és vitás kérdés a pedagógusok és a tanulók munkaterhelése, valamint a szabad tankönyvválasztás – jegyezte meg Galló Istvánné.

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2016. április 02. 01:35
tehát akkor a baloldal követelése Az Ávos ivadék Pumuklin keresztül a következő: minden munkavállaló saját maga szabhassa meg hogy : Ki legyen a főnöke Mikor kezd el dolgozni Meddig dolgozik Mit dolgozik Mennyit dolgozik Mennyiért dolgozik És ezt a "munkát" senki sem minősíthesse" és ezt nagyon nagyon komolyan is gondolják.. Margit noooormális?
zőldsas
2016. április 01. 22:09
Kedves Öreg Hölgy! Én meg még sokan mások úgy döntöttünk hogy adónkkal nem támogatjuk a béreteket. Inkább éhen hal a család de a gyerekeinket csak egyházi vagy választott alapítványi iskolába járatjuk. Az ilyen fattyú félék meg sztrájkoljatok.
madarasi.abel
2016. április 01. 20:16
ilyenkor egy kicsit morcos vagyok: Borbíró Mihály a Felcsút melletti település Óbarok független polgármestere úgy döntött, lemond, mert míg a környékbeli fideszes települések kapnak fejlesztési pénzeket, ők nem kapnak semmit. "Szinte már mindenki tudja, hogy a költségvetési év vége felé távozom a posztomról, mert az a meggyőződésem, hogy ameddig én (függetlenként) állok a falu élén, addig semmilyen forrásra nem számíthatunk, nem úgy Nagyegyháza, ott már rendelkeznek szóbeli ígérvényekkel. (...) Azt a felelősséget azonban, hogy Óbarok nem fejlődhet, holott itt kétszer annyi lakos van, csak azért, mert "nem okosan szavaztak", én nem vállalhatom fel. Tudják, úgy tűnik, választásokkal nem tudtak legyőzni, hát a lelkiismeretemmel sikerült"
zolka50.50
2016. április 01. 19:59
És Gallóné drága már tudja, hogy nem lesz megegyezés. Tutira megy: nem is tárgyal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!