Bejelentkezés

2016. március 02. 14:37

Meg kell próbálnunk életre hívnunk egy olyan felületet, ami a magyar sajtópiacon még nem létezik. Szeretnénk felépíteni egy témaválasztásban és nyelvezetében őszinte, válaszaiban pedig nem megúszós, nem sztenderd és nem közhelyes közfórumot.

2016. március 02. 14:37
Reflektor

„Kurt Vonnegut írta valahol, szeretné, ha a sírkövén csupán a következő felirat állna: megpróbálta. Pontosan így vagyunk mi is a Reflektorral. Meg kell próbálnunk életre hívnunk egy olyan felületet, ami a magyar sajtópiacon még nem létezik. Szeretnénk felépíteni egy témaválasztásban és nyelvezetében őszinte, válaszaiban pedig nem megúszós, nem sztenderd és nem közhelyes közfórumot. 

Azt megígérhetjük, hogy nem fogunk rettegni, nem fogunk demokratázni vagy sorosozni, és nem fogunk minden kormányzati gumicsontra ráugrani, hogy levitézlett politikai erők által bedobott műügyekre sem fogunk reagálni. Nem fogjuk megírni, hogy rendes ember hogyan él, mivel mos fogat, kit olvas és kit nem. Nem fogjuk azt mondani, hogy mi vagyunk a faszagyerekek, ellenben egészen pontosan tudjuk, hogy kik nem azok. 

A valóságot fogjuk reflektorozni és átbeszélni, mert a 21. század problémáira nem lehet önbecsapós 20. századi válaszokat adni. Meg fogunk kísérelni a közéleti kérdésekben nem a Kónya-Pető vitában elfoglalt pozíciókat újratermelni, ugyanakkor meggyőződésünk, hogy akkor ott Kónyának volt igaza. 

Nekünk mindegy, hogy milyen oldalról jönnek előremutató gondolatok. Minden releváns megszólalásnak igyekszünk teret adni. A felkért szerzőknek egyetlen kritériumnak kell megnyugtatóan megfelelniük: amit mondanak, az valóban Magyarország érdeke-e.

Ennek rendelünk alá mindent.

Mi erre szerződtünk, és ehhez keresünk társakat. 

*»Közéletünk rákfenéje a kibeszéletlenség!« - ja, és természetesen ilyen modoros faszságok sem lesznek a Reflektoron.”

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2016. április 09. 13:28
Ki van a póráz másik végén? És az innensőn?
Nannyó
2016. április 02. 12:36
"Meg kell próbálnunk életre hívnunk..." Első lépésben meg kell próbálni megtanulni magyarul :))))
catalina9
2016. március 12. 13:35
Meg fogunk kísérelni a közéleti kérdésekben nem a Kónya-Pető vitában elfoglalt pozíciókat újratermelni, ugyanakkor meggyőződésünk, hogy akkor ott Kónyának volt igaza. " micsoda fantasztikus forgástengely...Pető/Kónya, ez igen, elvtársak...és hol van Dolores Ibárurri??
Szervtolvaj
2016. március 09. 17:45
Én drukkolok. Jelenleg nincs hírportál vagy médium, amitől ne másznék a falra, akár az elfogultság (hvg, m1, atv stb.), akár az infantilis műlazázás, trendi témák túltolása (index) vagy egyszerűen csak a hajmeresztő helyesírás miatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!