Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Palkovics: Nem a tüntetések miatt kapott pénzt a KLIK

2016. február 27. 16:25

„Nem gondolja komolyan, hogy a tüntetések kellettek ahhoz, hogy a kormány meggondolja, hogyan finanszírozza a KLIK-et?” – kérdezett vissza Palkovics László az ATV-ben.

2016. február 27. 16:25

Az év második félévére újra kell tervezni, hogy miből és hogyan fog működni a KLIK, mert a most kapott 38 milliárd július elsejéig szól – mondta az ATV Szabad Szemmel című műsorában Palkovics László oktatási államtitkár.

Arra a riporteri felvetésre, hogy miért nem előbb gondolkoztak ezen, hiszen nyilvánvaló volt a szervezet alulfinanszírozottsága, az államtitkár azt válaszolta, hogy most újragondolják a hiányosságokat. „Nem gondolja komolyan, hogy a tüntetések kellettek ahhoz, hogy a kormány meggondolja, hogyan finanszírozza a KLIK-et?” – kérdezett vissza Palkovics.

Az államtitkár cáfolta, hogy csökkenne az oktatásra fordított pénz, szerinte egyre többet tesznek a rendszerbe. A riporter válaszul a költségvetésre hivatkozott, de Palkovics szerint ezek a számok nem stimmelnek. Palkovics azt elismerte, hogy egyes háttérintézmények rosszul költötték el a rendelkezésükre álló pénzt, de szerinte ezért nem a kormányt kell hibáztatni.

A diákok óraterhelésével kapcsolatban Palkovics azt mondta, hogy az „csak” három órával nőtt hetente: ebből kettő testnevelés, egy pedig etikaóra. Azt mondta, az indokolt lehet, hogy a gimnázium utolsó két évében ettől eltérjenek, hogy maradjon idő az érettségire készülni. Hangsúlyozta, hogy a társadalom és a gyerekek körében is „hatalmas” a mindennapos testnevelés elfogadottsága.

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gudmen
2016. február 29. 10:24
Az igazán cinikus és aljas figurák még a példátlan mértékű csonkolás közepette is önfeledten mocskolják a pedagógusokat, a szülőket meg a diákokat - mindazokat, akik szembe mernek szállni azzal a nemzetvesztő tébollyal, amelynek keretében az országot vezető politikusok magánzsebekbe és stadionokba öntik a magyarok következő nemzedékének jövőjét. Az oktatási rendszer lezüllesztésének tervszerű kivitelezése azt jelzi, hogy nem kizárólag a korrupció logikája mozgatja a kormányzatot - lépései mögött társadalmi vízió húzódik meg, melynek szellemében egy szűk földbirtokos arisztokrácia külföldön és drága magániskolákban taníttatja gyermekeit, miközben a hazai közoktatás tömegével ontja a földekre és az összeszerelő üzemekbe az öntudat nélküli, alacsonyan képzett zselléreket. Az oktatásnak ma már látványosan nincs más funkciója, mint a gyermeki lelkek megtörése, módszeres idomítás arra, hogy amint a hatalom bármilyen ostobaságot követel rajtuk - akár tizennégy évesen az Antigonét -, az ő dolguk meghajolni az állami önkény előtt. Az iskolarendszer Magyarországon nem a társadalmi mobilitás eszköze - ellenkezőleg: a polgárosodás fő gátja. Épp erre tartják." puzsér
Karpo
2016. február 29. 09:57
nem látok rá erre a problémára az oktatással kapcsolatban, de az biztos, hogy ez az ember nem interjúképes.
SwordFish
2016. február 28. 18:32
Pedig igen. >:-)
Mutimi
2016. február 28. 14:55
"a magyarországi doktori iskolákba aspirálók csaknem fele valamilyen okból kifolyólag pakisztáni" Ennek még inkább érdekelne a forrása.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!