Hálapénzért önkénteskednek az orvosok

2016. február 09. 16:56

Nincs alkalmazotti viszonyuk, de használják a kórházak infrastruktúráját azok az orvosok, akik önkéntesként, hálapénzért cserébe tevékenykednek. Akár milliókat is megkereshetnek így.

2016. február 09. 16:56

Az úgynevezett „önkéntes orvosokról” készített riportot az RTL Klub Híradó, melyben megszólalt a Péterfy Sándor utcai kórház főigazgatója is. Az egészségügyi intézményben jelenleg 15 ilyen „önkéntes orvos” dolgozik. Mint azt Sásdi Antal elmondta: ezek az orvosok nem állnak alkalmazásban, hanem a hálapénzt kapják meg, miközben használják a kórház infrastruktúráját, és az esetleges műhibák esetén a biztosítást is az egészségügyi intézmény állja.

Összesen 254 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2016. február 11. 10:08
Az egésznek már a kiszámíthatatlansága is rossz. Ismerek én is olyan orvost, aki NEM fogad el pénzt és jó orvos. A rendszert mégis részben a hálapénz működteti. Ezért van orvoshiány Tiszántúlon, Észak-Magyarországon, mert ott nincs fizetésképes kereslet. Évtizedes lemaradások vannak, annál is fontosabb lenne a jövedelmek rendezése (többszörösre emelés), h. az említett tájakra is akadjon orvos. Sajnos, a beteganyagon csak a fizetéssel segíteni nem lehet, rémes, de be kellene látni, h. az ezeken a tájakon működő orvosnak, tanítónak, tanárnak még annál is többet kéne fizetni, mint amennyit az ország szerencsésebb részein, azért h. jusson szakember, aki vállalja a valóban sokkal rosszabb körülményeket. Nem volt ez mindig így, de egy elhibázott szociálpolitika "eredményét" jobb realizálni, mint nem tudomásul venni.
noMores
2016. február 10. 12:07
Aljas rágalom!!! Az egészségügyben igenis minden rendben, kéremszépen, én pl. most kaptam időpontot március végére, teljesen rendben van ez így, addig megoldom a munkám fél szemmel is! Mert áldozatot kell vállalni, kedves honfitársak! Pofonokat adunk és pofonokat kapunk! Hálapénz már pedig nincs, ezt a Balog Miniszter Úr is megmondta, márpedig amit ez a kormány mond, az mindig úgy is van, mert nem ők azok, akik hazudnak reggel délben meg este, de nem ám! Naugye!
Orange79
2016. február 10. 10:36
Az onkentes segito ugyanugy szerzodesben all a korhazzal mint a statusban levo kollegaja. Van fonoke, ervenyes ra a korhazban eloirt jogok es kotelezettsegek. A szakkepzese is ugyanolyan mint barki mase. A kulonbseg az, hogy nem kap a korhaztol fizetest viszont reszt vesz a betegellatasban, ugyeleti munkaban mint barki mas. Nehany nyugdijast leszamitva nem arrol van szo, hogy a sajat maganbetegeit gyogyitana a "fantasztikus" halapenzert hanem pl. kulfoldon is dolgozo fiatal orvosrol van szo aki nem tud teljes allasban munkat vallalni.
kukagyerek
2016. február 10. 09:54
A szemét fidesz meg, tűri!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!