LMP: A földek után tavakat és erdőket is privatizálhatja a kormány

2016. január 21. 11:23

Lengyel Szilvia bírálta az állami földek privatizációját, mivel azzal szerinte nem a kkv-k, hanem politikusok, azok strómanjai, illetve gazdag emberek szerezték meg. Az LMP arra számít, hogy a termőföldet követően hamarosan a halastavakat és az erdőgazdaságokat is privatizálhatja az állam.

2016. január 21. 11:23

Az LMP arra számít, hogy az állami termőföld privatizációját a halastavak, majd azt akár az erődgazdaságok kiárusítása követi. Lengyel Szilvia, az ellenzéki párt vidékfejlesztési szakszóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján bírálta az állami földek árverezésének folytatását, mondván: a tavaly kalapács alá került területek 40 százalékára nem volt jelentkező, az esetek többségében pedig licit nélkül, a kikiáltási áron keltek el a földek.

Az árveréseken pedig mindössze hétezer gazda nyert, vagyis a gazdálkodóknak mindössze 3,5 százaléka – tette hozzá, felróva: a Fidesz által célcsoportként megjelölt kis- és közepes vállalkozásokhoz mindössze a termőföldek ötöde került. A földek nyolcvan százalékát politikusok vagy strómanjaik, illetve igen gazdag emberek szerezték meg – mondta. Kijelentette azt is: a Fidesz nem tudta megvédeni a magyar földet, a most hatalmon lévőket pedig szerinte kizárólag a saját gyermekeik, unokáik érdeklik, más emberek vagy az ország jövője egyáltalán nem. 

Lengyel Szilvia kérdésre az alkotmánybíró-jelöléssel kapcsolatban azt mondta: az LMP olyan jelölt állításában kíván részt venni, aki minden parlamenti frakció számára elfogadható. Úgy értékelte, hogy akik blokkolják ezt az folyamatot, azok csak saját érdekeiket nézik.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2016. január 21. 19:29
Ki az a Lengyel Szilvia? Mert úgy érzem, szándékosan hagyta ki a tavak, erdők mellől a réteket! "Siroka, sztrana maja radnaja, Monogo vnyej liszov, polnyej i rek!" Polje= rét, mező. Ott ahol a Társelnök asszony forgathatja lapáttal a szénát! Erre jön ez a Lengyel Szilvia és nem engedi réthez jutni. Sehol egy talpalatnyi rétet nem tud magának venni szegény Bernadett....
Morgen
2016. január 21. 17:08
Ó, hogyne! Még Lengyel Szilviát is államosíthatják.
Vezetéknév Utónév
2016. január 21. 16:54
A közvagyonlopás jobban teljesít.
Héja
2016. január 21. 14:40
Még csak annyit a kis hazudós Lengyel Szilviáról: az árveréseken eddig több, mint tízezer gazda nyert. Cca húszszor annyi, mint az lmp tagsága.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!