Kiderült: Kiss László igenis tudott Hosszú Katinka utazásáról

2016. január 12. 22:10

A szövetség kedden azt közölte, hogy Kiss László szövetségi kapitány csak hétfőn, Hosszú Katinka Facebook-posztjából értesült arról, hogy az úszó már Austinban tartózkodik. Ugyanakkor Kiss már vasárnap úgy nyilatkozott az M4 Sportnak, hogy tudomása szerint Hosszúék már elutaztak az Egyesült Államokba egy versenyre.

2016. január 12. 22:10

Kiss László szövetségi kapitány Katinka Facebook-oldaláról hétfőn értesült arról, hogy a versenyző és edzője már Austinban tartózkodik” – közölte a Magyar Úszó Szövetség kedden. Ám mint arra az Origo egyik olvasója felhívta a portál figyelmét, Kiss László már vasárnap kora délután nyilatkozott Hosszú Katinka utazásáról az M4 sportcsatornának.

A szövetségi kapitány a közszolgálati sportadó azon kérdésére, hogy milyen lesz a viszonya ezek után Hosszú Katinkával, úgy válaszolt: „Bízom benne, hogy ezt tisztázni tudjuk. Most tudomásom szerint elutazott az Egyesült Államokba, egy versenyre. Gondolom, ha visszajött le tudunk ülni beszélni, és mindenkiben leülepszik ami volt.

Az interjú leirata és a videó is megtalálható a telesport.hu-n.

*

Fotó: Hosszú Katinka Facebook-oldala.

Összesen 182 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hamusamu
2016. január 13. 12:12
Két megjegyzésem van: 1. Hosszú Katinka jelenti a viszonylag legbiztosabb olimpiai aranyat. Legfeljebb egálban a női kajak párossal, de nála nagyobb esélye senkinek sincs. 2. 26 évesen nyerni még véletlenül sem nagy csoda. Phelps 27 évesen nyert jó párat Londonban, és erős a gyanú, hogy 31 évesen is képes lesz rá. Ritka undorító dolog ellendrukkerkedni.
1istvan
2016. január 13. 10:54
"...Gyárfás. A szövetség elnöke a 24.hu azon kérdésére, miszerint érez-e ellentmondást Kiss László szövetségi kapitány vasárnap, az M4 Sportnak adott nyilatkozata és a MÚSZ keddi sajtóközleménye között nem titkolózott. Nincs ebben titok, ezt a kérdést én is feltettem Kiss Lászlónak. Azt mondta, valóban hallott az amerikai útról, de ez nem azonos azzal, hogy azt Hosszú Katinka vele megbeszélte volna. A kapitány azt igényli, hogy a versenyzők vagy edzőjük személyesen egyeztessenek vele. Elvégre rendnek kell lennie. Lehetnek egyéni utak. Fontos, hogy Katinka nyerjen, de ugyanolyan fontos, hogy a többi magyar úszó is sikert érjen el. Senki felé sem jó az üzenete annak, ha a kapitányt átlépik, bárki azt csinál, amit akar. Legyen szó bármely sportágról. Ez hova vezethet?"
Berecskereki
2016. január 13. 10:10
"A Magyar Úszó Szövetség megadja Hosszú Katinkának a versenyengedélyt a hétvégi austini Arena Pro Gálára, még ha a sportoló a szabályoknak megfelelően előzetesen nem egyeztette szándékát a szövetségi kapitánnyal, majd nem élt azzal a felkínált lehetőséggel sem, hogy legalább Austinból telefonon forduljon hozzá, ezzel is elősegítve a mielőbbi megbékélést - áll a szövetség mai közleményében. - A MÚSZ tisztában van azzal, a kiemelkedően eredményes versenyzők egyedi elbírálást érdemelnek, ennek ellenére sajnálja, hogy Hosszú Katinka az austini verseny miatt csütörtökön nem vesz részt az 58. Év sportolója díjátadáson, a magyar sport nagy ünnepén." http://www.blikk.hu/sport/egyeni/hosszu-nem-hivta-kiss-laszlot-de-versenyengedelyt-kapott/8v29t9q Itt a piros, hol a piros. Természetesen Gyárfás továbbra is keveri a kártyát és ossza a lapokat.
Jason Bourne
2016. január 13. 10:02
Vezesse a Magyar Úszószövetséget Katinka, ha jobban tudja, Gyárfás meg versenyezzen helyette. :) Azért a magyar vízisportolók eredménye nem azt mutatja, hogy annyira "balkáni" lenne a háttérmunka.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!