Futball-reform: januártól tesztelhetik a videóbírót

2016. január 08. 08:57

A labdarúgás szabályozó testülete, az IFBA javaslata szerint januártól tesztelnék a videóbírót. Bár a szervezet tavaly februárban elutasította az újítást, most ismét terítékre kerül a videóbíró kérdése, mely Jerome Valcke szerint a futballtörténelem legnagyobb döntése lehet.

2016. január 08. 08:57

A következő szezontól tesztelnék a videóbírót az IFAB, azaz a labdarúgás szabályalkotó testületének javaslata alapján – írja az Index. A szervezet úgy gondolja, hogy a visszajátszás megkönnyítené a játékvezetők döntését a gólok, kiállítások és tizenegyesek esetében, emellett segítene a szabálytalankodó játékosok azonosításánál is.

A testül tavaly februárban elutasította a videóbíró bevezetését, de Jerome Valcke, a FIFA azóta felfüggesztett főtitkára a februári döntést követően kifejtette: ez a futballtörténelem legnagyobb döntése lehet, amelyet nem szabad elsietni. A januári tárgyaláson szó lesz a sérülések ideje alatt alkalmazható ideiglenes cseréről, valamint a hosszabbításban a negyedik cserelehetőségről is.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2016. január 09. 09:36
A videobírót azért szeretnék behozni, mert az emberi szem nem tökéletes, és a mentális akarat befolyásolhatja.(Murphy szerint , ha teheti meg is teszi!) Azt viszont nem említik, hogy a technikával lehet ám igazán csalni, mert annak mechanizmusát az emberi szem nem tudja kontrollálni! A cserékről csak annyit,hogy nem kell megijedni a cseréktől, lehet korlátlan számban cserélni. Erre a célra a település önkormányzata közmunkásokat vezényel ki a helyszínre.
kulalak
2016. január 08. 14:44
Futball-reform: Az IFAB-bal kellene kezdeni.
becike4
2016. január 08. 11:43
Helyes.Minél előbb be kell vezetni.
bunko_jobbos
2016. január 08. 10:18
Elég gyorsak a fiúk. Mondjuk úgy finoman, hogy konzervatívok, ne azt hogy vén hülyék. :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!