Egy éve támadták meg a Charlie Hebdo szerkesztőségét

2016. január 07. 10:54

Pontosan egy évvel ezelőtt két fegyveres rontott be a Charlie Hebdo párizsi szerkesztőségébe, és néhány perc alatt 12 embert, köztük 8 újságírót ölt meg.

2016. január 07. 10:54

Egy évvel ezelőtt, 2015. január 7-én támadták meg a Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap párizsi szerkesztőségét. Két fegyveres berontott az irodába és öt perc alatt megölt 12 embert, köztük 8 újságírót. A gyilkosoknak nem tetszett, hogy a hetilap korábban címlapján hozott egy Mohamed-karikatúrát.

A támadás évfordulóján speciális számmal jelentkezik a lap, melynek címlapján ezúttal egy hátán Kalasnyikovval, véres ruhában szaladó vallási vezető képe és a felirat: a gyilkos még mindig odakint van – utalva a közelmúlt terrortámadásaira.

A merénylet előtt a magazin a megszűnés szélén állt, csupán 30 ezres olvasótábora volt, mely mára 200 ezresre duzzadt. Az eheti emlékszámot viszont 1 millió példányban adják ki.

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fahrenheit 451
2016. március 18. 17:30
bugris tahó.
Szergej Csagajev
2016. február 01. 13:11
Hmm, tisztára, mint a hollókosztos recept. Bassza meg, várjunk, ezért dutyiba vághatnak már?
Aerion
2016. február 01. 13:11
... Nem tudom, hogy tudod e, de a zsidók állandóan holokauszt tagadással vádolták ezt a lapot, még ki is akarták rúgatni az egyik rajzolót ez miatt ... A Charlie Hebdo munkatársai nem tagadták a Holocaustot, hanem gúnyt űztek belőle. Ahogy a vallásos zsidó, mint emberi jelenségből is, következésképp ezeknek nem a Holocausttal volt bajuk, hanem a vallásos zsidóval. Ahogyan minden vallással, és az ember mindenfajta spiritualitásával. Csak a matéria létezik, ami az ember. És egyedül az a helyes, aki ezt vallja. Ez volt, és ma is ez az alapelvük. A liberálfasizmus nem egyenlő a zsidósággal. Sosem volt, sosem lesz. A liberálfasizmussal, ami tényszerűen korunk legembertelenebb politikai ideológiáinak egyike, csak és kizárólag önmagával egyenlő. A liberalizmus egyfajta faisztoid felfogásának természetesen semmiféle köze nincs a fasizmushoz, vagy a nácizmushoz, egészen pontosan ahhoz, amit ma történelmi emlékezet alapján annak neveznek, pusztán politikai eszközeiben mutat hasonlatosságot. Ideolgiai síkon jakobinus-marxista-poszkommunista evolúciója van. Bár ez lehet, hogy az eszközvégerdmények szempontjából irreleváns. De mégsem lenne az, ha egy liberálfasiszta és egy fasiszta egymással szembekerülne. Nem lenne túl sok közös témájuk ...
pemetecukor
2016. február 01. 13:10
Így igaz, a lap a támadás előtt csődközeli helyzetben volt,az egyébként sajnálatos esemény után megugrott a példányszám és jelenleg is állítólag nyolcszorosa az esemény előttinek, és sztem ebben óriási szerepe volt/van/ a "PC"-nek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!