A Bundesligába igazol Kleinheisler, az EB-selejtezők hőse

2016. január 21. 13:26

A Werder Bremenbe igazol Kleinheisler László, az első norvég-magyar meccs fontos gólját szerző, itthon alsóbb osztályban játszó focista. A Bild című német napilap értesülései szerint a 21 éves középpályásért 300 ezer eurót fizetett a brémai egyesület. Az M1 aktuális csatorna információi szerint viszont Kleinheisler 500 ezer euróért váltott klubot. A focista nem fél a kihívástól.

2016. január 21. 13:26

A szerdai orvosi vizsgálat után Kleinheisler László aláírta 2019-ig szóló szerződését a német labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Werder Bremenhez. A megállapodásról az aláírást követően Thomas Eichin, a Bundesligában 16. helyen álló brémaiak menedzsere számolt be, hozzátéve, hogy „nagy lehetőségeket látnak a fiatal válogatott játékosban”.

Az edzőtáborban részletes képet kaptunk róla, s meggyőződésünk, hogy László már a mostani szezonban, s a következő idényben is sokat segít majd nekünk” – idézte a Werder honlapja Eichint. Kleinheisler a múlt héten a törökországi edzőtáborban csatlakozott a csapathoz és az azeri Inter Baku ellen egy barátságos mérkőzésen is pályára léphetett.

A Bild című német napilap értesülései szerint a 21 éves középpályásért 300 ezer eurót fizetett a brémai egyesület. Az M1 aktuális csatorna információi szerint viszont Kleinheisler 500 ezer euróért váltott klubot. Az M1 aktuális csatorna kérdésére a fehérvári klub tulajdonosa, Garancsi István azt mondta, a szerződés titkos, így a tartalmáról nem beszélhet.

A válogatottban a norvégok elleni Európa-bajnoki pótselejtezős párharc első mérkőzésén mutatkozott be és rögtön győztes gólt szerzett. A fiatal játékosra az őszi idényben nem számított a Videoton FC – mert nem volt hajlandó meghosszabbítani a lejáró szerződését –, ezért egyetlen bajnoki találkozón sem lépett pályára. A Werder a Schalke 04 vendége lesz a német élvonal 18. fordulójának vasárnapi játéknapján.

Kleinheisler nem fél a kihívásoktól

Kleinheisler László számára még új a környezet, ám az a célja, hogy gyorsan beilleszkedjen, fizikálisan a legjobb állapotba kerüljön, s minél hamarabb játszhasson a német labdarúgó-bajnokság 16. helyén álló Werder Bremenben. A 21 éves magyar válogatott középpályást szerdán igazolta le a brémai együttes a Videotontól, melynek –az M1 aktuális csatorna értesülései szerint – 500 ezer eurót fizetett.

A Puskás Akadémiában nevelkedett Kleinheisler az M1-nek csütörtökön arról beszélt, hogy még minden új számára, a város, a csapat, de klubtársai már eddig is sokat segítettek neki, s nagyon boldog, hogy egy „szenzációs csapat” futballistája lett.

Fizikálisan fejlődnöm kell és a nyelv elsajátítása is nagyon fontos. Ezeket minél hamarabb szeretném elérni – nyilatkozta a játékos, hozzátéve, hogy a játék tempója sokkal gyorsabb mint Magyarországon, s ugyan az edzőmeccseken gólt nem szerzett, de voltak helyzetei és jól ment neki a futball. Annak fényében különösen jónak értékelte a felkészülési mérkőzéseken nyújtott teljesítményét, hogy az elmúlt fél évben nem játszott, s ez visszavetette.

A játékos, aki a magyar felnőtt válogatottban novemberben, a norvégok elleni Európa-bajnoki pótselejtezőn győztes góllal mutatkozott be, hangsúlyozta, hogy nem fél a kihívásoktól, szeret küzdeni, s élvezi, amit csinál. Kleinheisler László kiemelte, hogy rengeteget köszönhet Bernd Storcknak, a válogatott szövetségi kapitányának és nevelőegyesületének, a Puskás Akadémiának is, melynél öt évet töltött.

Az akadémia mostani növendékeinek pedig azt üzenem, hogy nagyon sokat kell dolgozni azért, hogy egy topligás csapatba szerződhessenek. Kövessék a céljaikat és higgyenek magukban” – tette hozzá.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bambuci
2016. január 21. 20:16
Ha az EB-ig edzhet már azért is megéri, futhat a többi magyar utána a pályán :) be sem fogják érni...
Gregorius
2016. január 21. 16:56
A technikás, "tili-toli" spanyol bajnokságban nem hinném, hogy sokra vinné, viszont a német középcsapatoknál egy sor hozzá hasonló, hajtós játékos van, ha fizikailag összeszedi magát, szerintem megkapaszkodhat.
Orvosok és mérnökök
2016. január 21. 14:54
Hajrá!
VakzKommondor
2016. január 21. 13:39
na az orbán első bevétele. Ahhoz képes, hogy pár 100 milliárdot eltapsol, felcsútra dől a pénz. 300 ezer eur, 90 millió Ft vissza is jött a az évi 10 milliárdból, amiből felcsút gazdálkodik! A MAGYAR REFORMOK MŰKÖDNEK!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!