Bizalmas üzenet Hillary Clintonnak (2011)

2015. december 02. 14:59

Ha Hillary Clinton nem közli nyilvánosan az aggodalmait a magyarországi diktatórikus tendenciák miatt, a látogatása olyannak fog tűnni, mintha egy autokratikus rezsimet támogatna.

2015. december 02. 14:59
Fischer Iván

Ficher Iván karmester levele Vernon Jordan ügyvédnek, Clintonék bizalmas tanácsadójának, Hillary Clinton most bírósági döntés nyomán publikált levelezéséből, 2011-ből. A levélről a Válasz.hu számolt be először.

*

Kedves Ms. Adashek,


Kérem, továbbítsa ezt az üzenetet Vernon Jordannak (Clintonék bizalmasának - a szerk.) amilyen gyorsan, csak lehet.

Kedves Vernon,

Remélem, jól van.

Ezen a héten Hillary Clinton ellátogat Magyarországra. Azt javaslom, nagyon óvatosnak kellene lennie, hogy elkerüljön egy zavarba ejtő helyzetet. A sajtó már most tele van olyan megjegyzésekkel, hogy a látogatása olyannak fog tűnni, mintha elismerné a magyar kormányzatot és Orbán Viktor miniszterelnököt.

Legyen tisztában azzal, hogy Orbán úr kormányzata lerombolja a magyarországi demokráciát és egy olyan durva rendszert vezet be, amely nem tiszteli az emberi jogokat és a szólás szabadságát. Tájékoztatásául két cikket csatolok:



Kérem, figyelmeztesse Mrs Clintont a június 30-ára tervezett magyarországi útja előtt. Mindig elérhető vagyok segítség vagy információ ügyében. Sajnos attól tartok, hogy a magyarországi amerikai nagykövet (Eleni Tsakopoulos Kounalakis  a szerk.), aki nagyon közel áll Orbán úrhoz, nem adna teljes, kiegyenlített képet a fennálló veszélyekről. Ha (Hillary Clinton  a szerk.) nem közli nyilvánosan az aggodalmait a magyarországi diktatórikus tendenciák miatt, a látogatása olyannak fog tűnni, mintha egy autokratikus rezsimet támogatna.

Legmelegebb üdvözletem Ann-nek és Önnek,
 
Ivan Fischer

Összesen 225 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
héttörpe
2018. július 15. 10:00
Szalma cikkéről tévedtem ide (http://mandiner.hu/cikk/20180714_szalma_gyorgy_10_1_kedvenc_rettegom) Mennyire jó, hogy vannak ilyen hazaárulók, nekünk igazi jobboldaliaknak nincs más dolgunk, csak inni a mérgezett vizükből és felfrissülünk tőle.
csurcsányi
2015. december 04. 22:09
Zsi.dó megbocsátó üzenet a zs.dónak!
Gézimézi
2015. december 03. 14:25
Én csak arra lennék kíváncsi, mikor hívja meg a karnagy urat valamelyik televízió, vagy rádió, hogy mesélhessen nekünk erről a kis huncutságáról.
nyugalom
2015. december 03. 14:03
Hazaárulók! - miért is nincs ennek következménye? Pedig lenne rá igény!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!