Négy migráns jött Romániából pénteken

2015. november 08. 09:25

A magyar kormány fokozott figyelmet fordít arra, hogy a magyar-román határszakasz ne váljon a migránsok új útvonalává – jelentette ki Bakondi György, aki hozzátette: pénteken összesen négyen léptek át illegálisan Romániából, míg a szerb és a horvát határszakaszon nem érkezett menekült az országba.

2015. november 08. 09:25

Kizárólag Románia felől érkeztek pénteken illegális határátlépők Magyarországra, ezért a kormány fokozott figyelmet fordít arra, hogy a magyar-román határszakasz ne váljon a migránsok új útvonalává – közölte Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szombaton az M1 aktuális csatornának nyilatkozva.

Hangsúlyozta, pénteken összesen négyen lépték át tiltott módon a magyar-román határt, miközben Szerbia és Horvátország felől egyetlen illegális migráns sem érkezett.

Bakondi György szerint ez azt is mutatja, hogy közös európai szándékkal meg lehetne állítani „Európa invázióját”, amely továbbra is komoly biztonságpolitikai kockázatot jelent. Emellett európai szinten is példaértékűnek nevezte azt az együttműködést, amelynek részeként több ország is részt vesz a magyar határ védelmében.

Szombaton nyolcan jöttek az országba

Országosan összesen nyolc emberrel szemben intézkedtek a rendőrök illegális bevándorlás miatt szombaton – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata a rendőrség honlapján vasárnap.

A magyar-szerb határszakaszon öt emberrel szemben kellett eljárniuk a rendőröknek. Magyarország területén január elseje óta összesen 390 ezer 961 illegális bevándorlóval szemben intézkedtek a rendőrök – olvasható a police.hu oldalon.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2015. november 08. 12:14
Ha szomszédok a betolakodók azonnal vissza dobni őket .Románokkal tudatni nincs befogadás.
áfonya
2015. november 08. 12:12
Szerintem nem véletlen hogy a görögök felől jönnek a betolakodók..Görög baloldali vezető biztos háttér alkut kötött az eus vezérekkel az eus tanácskozáskor,emlékezzünk görög vezető is részt vett ,hát ezért .Görögök az eutól hatalmas összeget kaptak na ez volt az alku tétje .Görögök beleegyeztek hogy segítenek Európa felé áramló tömegnek ,erre bizonyíték hogy az eu hallgat a görögök felőli védelemről...Görög vezetőt Juncker megvásárolta ,ezért nem halad a határzár ott se. Másik érv hogy a görög vezető baloldali kommunista ,azok meg pénzéhesek és az euval együtt működik a betolakodók beáramlásával.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!