Gyászszünet és fokozott ellenőrzés <br>a magyar-norvégon

2015. november 15. 12:54

Egyperces gyászszünettel kezdődik a vasárnap esti Magyarország-Norvégia labdarúgó Eb-selejtező, melyre érdemes lesz időben érkezni, mivel a szokottnál komolyabb biztonsági intézkedések lesznek a pénteki párizsi terrortámadások miatt. Akinek nem a saját nevére szól a jegye, az ne is próbálkozzon: nem fogják beengedni és még a rendőrségnek is átadhatják.

2015. november 15. 12:54

A pénteki párizsi terrortámadás áldozatainak, valamint a héten elhunyt Fülöp Márton és Várhidi Pál emlékére egyperces gyászszünettel kezdődik a ma esti Magyarország-Norvégia labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a fokozott biztonsági intézkedések miatt ismételten kéri a szurkolókat, hogy időben induljanak el a Groupama Arénában 20.45-kor kezdődő találkozóra. A kapukat 18.15 órakor nyitják ki. Az MLSZ felhívta a figyelmet, hogy mindenkinél legyen személyi azonosító okmány, viszont a gyorsabb bejutás érdekében a nézők ne vigyenek magukkal táskát, csomagot vagy esernyőt. 

Mint szombaton a Mandiner is megírta: a beléptetésnél a jegyeket minden esetben összevetik a személyazonosító okmányokkal (ez a hivatalos okmányok mellett szurkolói kártya is lehet), éppen ezért nem érdemes más jegyével próbálkozni a belépésnél. Azokat ugyanis, akik nem a saját nevükre szóló belépővel próbálnak bejutni a stadionban, a biztonsági személyzet át fogja adni a rendőrségnek.

A stadion környékén a parkolás csak korlátozott mértékben vehető igénybe, ezért az MLSZ azt javasolja a szurkolóknak, hogy a tömegközlekedést vegyék igénybe. A szövetség szeretné, ha a Himnuszra mind a 22 ezer néző elfoglalhatná a helyét, és fokozottan kéri a szurkolókat, hogy a lépcsőkre ne üljenek, azokat hagyják szabadon. A pályára lépni a mérkőzés előtt, alatt és után is szigorúan tilos. A találkozóra 1200 vendégdrukkert várnak, biztonsági szektor azonban nem lesz. Az MLSZ hangos, szenvedélyes, de sportszerű biztatásra buzdítja a szurkolókat.

A pótselejtező első, csütörtöki mérkőzését Oslóban 1-0-ra a magyar válogatott nyerte.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
*ufó*
2015. november 15. 18:28
Remélhetőleg a gyepet még meglocsolják. :) Viccet félretéve: mivel mély lesz a talaj az esőtől, és ismerjük a magyar válogatott taktikáját, plusz eredmény-tartásra fogunk törekedni, egy kevés gólos meccsből indulok ki. Sőt, szerintem, egy rögbi/rugby meccshez lesz hasonlatos a mai meccs, mászni-csúszni fognak a csapatok, remélhetőleg durvulás nélkül. Hogy aztán ez a nedves talaj kinek fog kedvezni, ki lesz fáradtabb a második félidőben, kinek a támadójátékát fogja korlátozni, azt most nehéz lenne megjósolni. Egy tuti fogadást kötöttem mára: 10 percenként 1 doboz sört fogok beszakítani a számba. S ha nyerünk v. továbbjutunk, nos, akkor holnap nem fogok melózni, a körúton vonulunk majd fel a luxus-limuzinban a haverokkal meg a csajokkal, és atombuli lesz. Hajrá magyarok !
Mich
2015. november 15. 16:16
"akik nem a saját nevükre szóló belépővel próbálnak bejutni"... ...azok ráfaragnak. Biztos lesznek néhányan. Telt ház lévén biztosan volt adás-vétel még péntek elött... De a szigorítás jogos!
Energetikus
2015. november 15. 15:12
"nem érdemes más jegyével próbálkozni a belépésnél" - minden belépöjegy névreszóló ??? - az Erzsébet-utalvány is névreszóló ??? - a párttagsági könyvecskéket még érteném ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!