Grúzia
15:002024. június 22.
Cseh Köztársaság
Törökország
18:002024. június 22.
Portugália

Ünnepélyes keretek között búcsúzik a Puskás Ferenc stadion

2015. október 05. 11:52

A társadalom több rétege is képviselteti magát a Puskás Ferenc Stadion hétfői ünnepélyes búcsú rendezvényén – mondta Magyar Zoltán, a Viszlát, stadion! elnevezésű rendezvény ötletgazdája és főszervezője. A korábbi Népstadion újjáépítés előtti bontása a közeljövőben kezdődik.

2015. október 05. 11:52

Ünnepélyes keretek között búcsúzik ma a Puskás Ferenc Stadion, korábbi nevén a Népstadion, amelynek újjáépítés előtti bontása a közeljövőben kezdődik. Magyar Zoltán, a magyar labdarúgó–válogatott korábbi technikai igazgatója, a Viszlát, stadion! elnevezésű rendezvény ötletgazdája és főszervezője az MTI érdeklődésére elmondta: a széles sportbaráti összefogással megvalósuló eseményen a társadalom több rétege képviselteti magát. Az óvodások meccsével kezdődik a program 16 órakor, majd megmérkőzik egymással az ügyvédek és az orvosok, illetve a borászok és az írók válogatottja. A futball és a kultúra szoros kapcsolatát az egykori színész–újságíró rangadó (SZÚR) felelevenítésével is jelzik. A színészek műsort is adnak majd a helyszínen.

Külön megemlékeznek a magyar férfi kosárlabda–válogatott 1955–ös, népstadionbeli Európa–bajnoki győzelméről, illetve az atléták korábbi sikereiről. Magyar Zoltán hozzátette: a régen rendszeresen hetven–nyolcvanezer néző előtt megrendezett fővárosi kettős rangadók klubjai is összemérik az erejüket, ugyanabban a párosításban, amelyben az utolsó dupla derbit játszották 1987. május 2–án, azaz az Újpest a Honvéddal, a Ferencváros a Vasassal játszik. A közönség ezúttal a klubok öregfiúk–együtteseit láthatja. A programot a parlamenti válogatott és az olimpikonok találkozója zárja. A VIP–teremben sporteseményekről, társadalmi– és kulturális rendezvényekről vetítenek majd fotókat, a Toronyépület aulájában elhelyezett vitrinben pedig sportszereket, ereklyéket állítanak ki.

A főszervező kiemelte: a Puskás Stadion utolsó nyilvános eseményén a Sportmúzeum mindent dokumentálni akar az utókornak. Elhelyeznek majd egy nagyméretű kartont, amelyet a záróünnepségen megjelentek kézjegyükkel látnak el, ezáltal írásos nyomot hagynak maguk után a stadion több mint hatvanéves történelmében. A stadionbúcsúztatóra a belépés ingyenes, de a bejáratokhoz becsületkasszákat helyeznek el, a bevételt pedig a nehéz helyzetben lévő kárpátaljai labdarúgóutánpótlás–képzés támogatására fordítják.

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
birak
2015. október 05. 17:37
Ez lesz kb. a tizedik ünnepélyes búcsúztató. Az "igazán méltó" egy Illés vagy Omega jubileumi 25. búcsúkoncert lenne. De persze az is lehet, hogy az új stadion megnyitóján lesz :)
Energetikus
2015. október 05. 14:28
a NÉPSTADION is megérdemelné ... - az 50-es, 60-as évek sikereiért ... - a teli lelátókért ... - micsoda ünnepek voltak ott ...
Tintamin
2015. október 05. 13:26
MÉG TÖBB PÉNZT A FOCIBA!!!!!!!!
cutcopy
2015. október 05. 12:38
Na ez már stadion lesz..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!