Prisztás-gyilkosság: tíz évet kapott Portik első fokon

2015. október 16. 11:12

A Fővárosi Törvényszék tíz év fegyházra ítélte Portik Tamást felbujtóként elkövetett emberölés miatt a Prisztás-gyilkosság ügyében pénteken. Tavaly már született egy elsőfokú ítélet az ügyben, de azt a Fővárosi Ítélőtábla döntése értelmében az eljárást meg kellett ismételni.

2015. október 16. 11:12

Tíz év fegyházra ítélte Portik Tamást felbujtóként elkövetett emberölés miatt a Prisztás-gyilkosság ügyében a Fővárosi Törvényszék a megismételt elsőfokú eljárásban pénteken. A másodrendű vádlott, H. István, aki a vád szerint fejbe lőtte Prisztás Józsefet, kilenc évet kapott. A harmadrendű vádlottat, aki a vád szerint a helyszínre csalta az áldozatot, bizonyítottság hiányában felmentették. 

Portik Tamást tavaly februárban egyszer már elítélte ugyanez a bírói tanács Prisztás Józsefnek, a budapesti éjszakai élet másik akkori meghatározó alakjának az 1996. november elsejei – egy kölcsönügylettel összefüggő – megölése ügyében. Akkor ő tizenegy év fegyházbüntetést kapott, a másodrendű vádlottat pedig tíz évre ítélték. Az ítéletet a Fővárosi Ítélőtábla tavaly októberben hatályon kívül helyezte és új eljárásra utasított. A vádlottak a megismételt eljárásban is tagadták bűnösségüket.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Békanász a hasadon
2015. október 16. 20:42
Majd ez is agyzsugorodást kap.
csuka
2015. október 16. 13:48
A FIDESZ-es Zsiga Marcell hány évet kap? "MINISZTERI SZINTEN VIZSGÁLTATNÁK KI ZSIGA MARCELLÉK ÁLOMMELÓJÁT Az egykori képviselő szerint meg lehet élni havi 47 ezerből, de ő azért havi másfél millát keres egy olyan melóval, amire talán szükség sincs. Mint arról korábban már írtunk, nemrég külön kérésre nyilvánosságra került az a lista, amin a Szerencsejáték Zrt. által támogatott cégek, alapítványok, programok, önkormányzatok és magánszemélyek szerepelnek. Ezt a feladatot az állami cég eddig saját maga végezte, tavaly azonban létrehoztak rá egy külön vállalkozást, ügyvezetőjének pedig havi 1,5 millió forintos fizetéssel azt a Zsiga Marcellt tették meg, aki még fideszes parlamenti képviselőként közölte, hogy havi 47 ezer forintból igenis meg lehet élni. Szilágyi György, a Jobbik egyik alelnöke pénteki sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy az ügyben több írásbeli kérdést is feltett Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszternek. A képviselő arra kíváncsi, hogy néhány cég, például a Line Design Kulturális és Szolgáltató Kft, a GAP Média Kft., és a HGS PR és Rendezvényszervező Ügynökség Kft. milyen célból, és indokkal jutott támogatáshoz. Zsiga sem menekül A képviselő a miniszterhez fordult amiatt is, hogy a Zsiga Marcell által jó pénzért vezetett Szerencsjáték Nonprofit Service Kft.-ben, milyen eljárás szerint, kik által születnek döntések a támogatásokról, és hogy a támogatottak milyen határidőig, milyen formában kötelesek elszámolni a pénzekkel, illetve azt kik ellenőrzik, és végül kik fogadják el az ellenőrzés eredményét. Kérdés volt az is, hogy az előzetes tervek szerint nagyjából mekkora összeget tesz ki a társaság éves működési költsége, mert ha csak Zsiga havi másfél milliót keres, akkor összességében igen nagy pénzről lehet szó. Szilágyi arra is választ vár, hogy a támogatásokat levezénylő cég hogyan, és miért kaphatott már a megalapítása előtt is pénzt, továbbá szeretné tudni, hogy az ügyvezetőnek jár-e céges autó és telefon, és ha igen, akkor az korlátlan használatú-e. A képviselő közölte: szeretnének tisztán látni a pénzügyekben, mert már korábban is volt olyan cég, aminek a Szerencsejáték Zrt. 15,5 millió forintot adott, majd az két és fél héttel később végrehajtás alá került. Mint fogalmazott, a Jobbik szerint felháborító, ahogy a közpénzeket a kormány kezeli, és tulajdonképpen fideszes politikusoknak, illetve a hozzájuk köthető cégeknek tartanak fenn kifizetőhelyeket. A képviselő megjegyezte, hogy ilyenkor az elmúlt 25 évre jellemzően „mindannyiunk pénzét” költik el, ami megengedhetetlen." http://alfahir.hu/miniszteri_szinten_vizsgaltatnak_ki_zsiga_marcellek_alommelojat
Biomechanoid
2015. október 16. 12:48
Bár hihetnénk az igazságszolgáltatásnak!
cutcopy
2015. október 16. 12:38
Azért marha jó hogy aki megteheti hogy nem öl hanem ölet az megúszhatja kisebb büntetéssel..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!