Kormányszóvivő: Bölcsen kell kiválasztani a horvát határzár időpontját

2015. október 01. 21:38

Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint türelemre és bölcsességre van szükség ahhoz a jelenlegi körülmények között, hogy a kormány eldöntse, mikor léptetik életbe a horvát kormányzárt. A döntés függ a határzár állapotától, de a célországok döntéseitől is.

2015. október 01. 21:38

A kormányszóvivő szerint a jelenlegi körülmények között komoly türelemre és bölcsességre van szükség a döntéshez a horvát határzár életbe léptetésének időpontjáról.

Kovács Zoltán az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában arra a kérdésre, hogy a kormány azért nem dönt, mert attól tart, hogy a horvátok a határzár általuk vélt gyenge pontjaihoz irányítanák a migránsokat, azt mondta, a döntés időpontja függ a határzár állapotától, a kerítést élőerővel és jogi környezettel is meg kell erősíteni. 

Emellett nem magyarországi tényezőtől is függ a döntés: egyebek mellett német és osztrák lépésektől – tette hozzá.

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
betamás89
2015. október 02. 11:29
Hát igen, valóban nagy bölcsességre: http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo/elfogott-migransok-szama
katus
2015. október 02. 08:56
A HORVÁT BELÜGYMINISZTER ELBÜSZKÉLKEDETT: AZ ÖSSZES MIGRÁNST SIKERÜLT ÁTTOLNI MAGYARORSZÁGRA Az opatovaci sátortáborban jelenleg nincs senki, mindössze öt migráns tartózkodik Horvátországban, ők is az Eszék melletti csepényi (Cepin) befogadóállomáson - mondta Ranko Ostojic horvát belügyminiszter csütörtökön a sajtónak. Szeptember 16. óta 92 ezer 452 illegális bevándorló lépte át a szerb-horvát határt. Közülük 90 ezret már elszállítottak a magyar határra, ahol "átvették őket", a többiek pedig úton vannak Magyarország felé - hangsúlyozta a miniszter. Ostojic elmondta, hogy a Csepényben tartózkodó öt ember azért van még az országban, mert arra várnak, hogy kisgyermekeiket ellássák a vukovári kórházban. Ezt követően együtt hagyják majd el Horvátországot - tette hozzá.
bajai
2015. október 02. 08:36
Mindegy, hogy bölcsen vagy hülyén. Ne ezen töketlenkedjetek! Legyen a határzár MOST!
mrwolf
2015. október 02. 07:55
Esőre várunk. Alacsonyan van a Dráva még.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!