Kocsis Máté: A magyarok senkinek sem hagyták eltörölni a nemzetüket

2015. október 23. 10:59

Minden nemzedéknek megvan a maga kihívása, az '56-osoknak és maiaknak is – mondta Kocsis Máté, aki szerint ez utóbbi kívülről érkező nyomás. A Corvin közben tartott megemlékezésen kijelentette: a magyarok ezer év alatt senkinek sem hagyták, hogy eltörölje a nemzetüket, és mindig tudták, hogy a szabadságnak és a békének ára van.

2015. október 23. 10:59

A magyarok ezer év alatt senkinek sem hagyták, hogy eltörölje a nemzetüket, mindig tudták, hogy a szabadságnak és a békének ára van, azért harcolni kell, és ezt meg is tették, ha szükséges volt – mondta Kocsis Máté, Józsefváros kormánypárti polgármestere az önkormányzat által a Corvin közben rendezett 1956-os megemlékezésen.

A polgármester a VIII. kerület pénteki ünnepségén kiemelte: minden nemzedéknek megvan a maga kihívása, és ez így volt 1956-ban is, amikor sokan meghaltak a szabadságért, másokat pedig bebörtönöztek. Ma is van kihívás, amely ugyan nem háborús fenyegetés, hanem kívülről érkező nyomás – értékelte. Hangsúlyozta: a magyarok ragaszkodnak történelmükhöz, kultúrájukhoz és hagyományaikhoz, ahhoz, hogy maguk dönthessenek, kivel és hogyan szeretnének együtt élni a hazájukban.

Kocsis Máté hangoztatta: a magyarok maguk szeretnének határozni a sorsukról, ezt már sokszor kimondták, és ez ma is így van. Magyarország most is mert nemet mondani, ahogyan tette azt 1956-ban - fűzte hozzá. A polgármester kijelentette: annak idején a kommunisták azt hitték, bármit megtehetnek, és a nemzet, ha rákényszerítik, feladja a szabadságát, a történelmét. De nem ismerték igazán a magyarokat, nem értették meg a múlt tapasztalataiból, hogy ez a nemzet nem tűri sokáig a külföldi hatalmak elnyomását – mondta Kocsis Máté.

Véleménye szerint az '56-os hősök példaként állnak az utánuk következő nemzedékek előtt, és ma is nagy szükség van a példamutatásukra. A rendezvény végén az önkormányzat vezetői megkoszorúzták a Corvin közi 1956-os emléktáblát.

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
*ufó*
2015. október 23. 12:53
Amúgy ez egy nagyon jó fotó, ami fent látható, ezt jól berakták a Mandisok. :) Nem is az, hogy falfehér a cicafiú Mátéka, hanem hogy ferde, ahogy szokták mondani: ferde hajlamú. Ráadásul balra dől - vajon véletlen lenne ? :)
kukagyerek
2015. október 23. 12:48
"A magyarok senkinek sem hagyták eltörölni a nemzetüket" ... Gondolom, ezt még a MIÉP-ben tanultad!
Tintamin
2015. október 23. 12:37
Mátéka, semmi baj azzal, hogy meleg vagy, csak ne pofázz hülyeségeket:)))
kurbitalis
2015. október 23. 12:16
Több az, mint ezer év. :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!