Helyi népszavazást kezdeményez Budapesten a PM

2015. október 27. 14:09

A Párbeszéd Magyarországért az olimpiai pályázatról, a Városliget beépítéséről és a Római-parti mobilgátról kérdezné a budapestieket egy helyi népszavazás során.

2015. október 27. 14:09

A Párbeszéd Magyarországért Párt (PM) helyi népszavazást kezdeményez az olimpiai pályázatról, a Városliget beépítéséről és a Római-parti mobilgátról. Karácsony Gergely, a PM társelnöke, Zugló polgármestere keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a párt rendeletmódosítást kezdeményez a Fővárosi Közgyűlésben, hogy a testület „a 2024-es nyári olimpiáról, a Városligetbe tervezett új múzeumépületekről és a Római-parti mobilgátról népszavazást tartson”. 

Azt írta: bár az olimpiai pályázat kiváló lehetőség a rozsdaövezetek fejlesztésére, súlyos érvek is szólnak ellene, ezért a PM szerint csak valós társadalmi támogatottság esetén érdemes pályázni. „A zuglóiak és a fővárosban élők többsége nem támogatja, hogy Budapest első közparkja építési területté váljon” – írta Karácsony Gergely a városliget beépítésével kapcsolatban. A XIV. kerületi polgármester szerint nem lenne szabad a helyiek megkerülésével megalkotni az erről is szóló városépítési szabályzatot. Úgy fogalmazott: a Római-partra tervezett mobilgát esetében is az ott élők véleményét megkérdezve kellene olyan megoldást találni, amely figyelembe veszi az árvízvédelmi és a környezetvédelmi szempontokat is.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Orvosok és mérnökök
2015. október 27. 19:50
A PM es a tobbi ballib partocska nagyon utalhatja a magyar embereket, ha mar ezeket is megvonna tolunk... Szanalmas banda az 1% kornyeki taborukkal
várúr
2015. október 27. 17:51
Mélg csak annyit: a "helyi népszavazás" úgy baromság, ahogy van. Elvégre a Városliget nemcsak pár ezer zuglóié. Zúgolódjon a ballib Zugló, épüljön a Műzeumi negyed.
várúr
2015. október 27. 17:50
Ment a sírás-rívás a Kossuth tér helyreállítása, a József Attila szobor Duna partra helyezése, a "kihasználatlan" négyes metró befejezése, a Várbazár, a Fradi stadion, a Normafa rendezése és egyebek miatt. Ballibék legfeljebb a gyerekes toporzékolásig jutnak el. Tiltakoznak, majd a megújult (felépített, rendezett, stb.) létesítményeket használják. Hetente követelnek népszavazást, kéthetente alakítanak politikai szakköröket, háromhetente megújulnak, óránként váltják le Orbánt, stb. Elképesztő kontraproduktív buta banda. Ha nem lenne a napi Furcsány, meg a politikai bulvármédia, asse tudnánk, hogy léteznek még. Itt a Mandin is fogynak, mint szoci majálison az ingyen virsli.
Mohamed Vlagyimirovics Bronstejn
2015. október 27. 17:23
Olcsóbb lenne legyártatni két molinót fiúk. Jön úgyis a ködös november, érdemes lesz akkor kifeszíteni a Gellérthegyre :-D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!