Erdőjárási tilalom van Pécs környékén a szökött farkas miatt

2015. október 31. 17:20

A Pécs környéki erdőkben erdőjárási tilalmat rendeltek el, miután szombat délelőtt megszökött a pécsi állatkertből egy farkas. A farkas pénteken érkezett Olaszországból az állatkertbe. Az állatot állítólag már többen is látták a Mecsekben.

2015. október 31. 17:20

Erdőjárási tilalmat rendelt el a Pécs környéki erdőkben a Mecsekerdő Zrt. szombaton bizonytalan időre a város állatkertjéből megszökött farkas miatt. Az állami erdészeti vállalat honlapján megjelent közlemény szerint a hatóságok által nagy erőkkel keresett állat életveszélyes szituációt teremtett, ezért a cég arra kéri a kirándulókat, ne induljanak el a baranyai megyeszékhelyhez közeli erdőkbe.

A farkas szökéséről a pécsi városüzemeltetési Biokom Kft. számolt be Facebook-oldalán. A cég arra hívta fel a kirándulók figyelmét, hogy közvetlen életveszélyes helyzetről van szó, ezért kiürítik az állatkerttel határos parkerdőt, és kérnek mindenkit, hagyják el a területet. A rendőrség és a helyi vadásztársaság munkatársai nagy erőkkel vonultak a Mecsek déli oldalára.

Szatyor Miklós, az állatkert igazgatója elmondta: a farkas délelőtt tíz órakor, a kifutóját villanypásztorral is határoló két és fél méter magas kerítésen át szökött meg, amikor egy gondozó az itatókat töltötte fel. Kitért rá, az állat pénteken két fajtársával együtt érkezett Olaszországból, eddig is állatkertben élt. 

Hangsúlyozta, hogy bár a farkas alapvetően kerüli az embereket, a viselkedése kiszámíthatatlan, ezért senki se közelítsen felé. Ha valaki meglátja az állatot, figyelje meg, merre halad, és tegyen bejelentést a rendőrségen. Az MTI úgy értesült, hogy a farkast már többen is látták a Mecsekben, de még nem sikerült befogni.

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Morgen
2015. november 01. 16:37
Remélem, balatoni krokodilunk azért nem lesz!
Morgen
2015. november 01. 11:01
Meg kellene találni azt a farkast, mielőtt még valami híreket nem hallgató falopással foglalkozó szakmunkást a farkas talál meg.
Mich
2015. november 01. 10:47
"A farkas pénteken érkezett Olaszországból az állatkertbe." Tehát előző nap... EZT tegnap még nem mondták...! Így már jobban érthető a szökés; életveszélyt érzett az idegen farkasok között... Most biztosan útban van vissza Olaszországba...! Érdekes lesz utólag látni: megtalálta-e az utat oda (vagy a Balkánon köt-e ki)...
békalepcse
2015. november 01. 09:07
A farkas társas lény és most hirtelen idegen környezetbe került és zavarodott, tehát veszélyes. Egy két hét és megszokja, megismeri a környezetét, akkor már kerülni fogja az embert. Ha hím akkor nem marad meg a területen, ugyanis a hímek folyamatos vándorlásban vannak amíg nem tudnak falkát alapítani, vagy az eredeti falkájukkal maradnak. A nőstény sokkal maradósabb és szerintem hamar akadhat párja. Remélem nincs ember aki ki akarja lőni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!