Újra indulhat a Közgép közbeszerzéseken

2015. szeptember 17. 08:30

A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság ítélete alapján a Közgép újra indulhat közbeszerzéseken – írja a 444. Az ítélet szerint a Simicska-cég kizárása a „a közérdek súlyos sérelmét okozná”. A lap szerint ez még nem jelenti azt, hogy a per végén is győztesen kerül ki a Közgép.

2015. szeptember 17. 08:30

A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság szerdán úgy döntött, hogy a Közgép továbbra is indulhat közbeszerzési pályázatokon – írja a 444. Ez még nem jelenti azt, hogy a per végén is a Simicska-birodalom zászlóshajójának kedvező ítélet születik. A bíróság szerint a cég kizárása a „a közérdek súlyos sérelmét okozná”, illetve a közbeszerzések „lefolytatását és a beszerzések céljainak megvalósítását is súlyosan veszélyeztetné”. 

Egy győri kikötőépítés kapcsán született egy közigazgatási határozat, amely szerint a Közgép adatokat hamisított a közbeszerzési eljárásban, ezért három évre kizárják a közbeszerzésekből. Az adathamisítás egyébként az alvállalkozókra és bizonyos hajórészek méretére vonatkozott: Simicska cége azt állítja, hogy ezeket a – hajótulajdonosok által közölt – adatokat a Közgép csak továbbította.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2015. szeptember 17. 10:48
Indulhat indulhat, csak nem fog nyerni.
madarasi.abel
2015. szeptember 17. 09:57
Drukkolok a Közgépnek. Nem azért, mert a szívemhez nőtt volna Simicska, hanem azért, mert a Közgép elég erős ahhoz, hogy beleköpjön a mutyizósok levesébe. Teheti ezt úgy, hogy REÁLIS árakon pályázik, s így nehezebben lehet majd az EU felé a 30% mutyitöbbletet megmagyarázni. Szóval, nekem elég az is, ha a Közgép indul, nem szükséges nyernie is. A fidesz meg a csicskái meg nyaljanak sót.
heep
2015. szeptember 17. 08:51
Indulni indulhat, csak minek? Nyerni nem fog semmit. Csak a pénzét dobja ki a sok tenderkiírás megvásárlásával, a pályázat elkészítésével.
Apáczai
2015. szeptember 17. 08:46
"...ezeket a – hajótulajdonosok által közölt – adatokat a Közgép csak továbbította." Azért a pár száz millióért talán meg kéne nézniük, hogy mi alá írták oda a cégvezetők nevét. Szerintem ez elvárható egy onmagát valamire tartó cégtől.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!