Szerb és lengyel tudósítók is megsérültek a röszkei összecsapásban

2015. szeptember 17. 08:01

Állításuk szerint egy szerb stábot és egy lengyel tévést is bántalmaztak a magyar rendőrök a röszkei határátkelőnél tegnap, mikor a határzáron áttörni próbáló migránsok ellen intézkedtek. A szerbek operatőrét falhoz lökték, kameráját összetörték, a lengyel riporter pedig könnyű fejsérülést szenvedett, mikor a migránsok és a rendőrök közé került.

2015. szeptember 17. 08:01

A szerb állami televízió azt állítja, hogy a migránsválságról tudósító egyik stábját szerdán megverték gumibotos magyar rendőrök, és összetörték kamerájukat Röszkén. Az RTS honlapján számolt be arról, hogy egy riportert, egy operatőrt és annak munkatársát megverték, noha újságíróként azonosították magukat. A forgatócsoport a magyar rendőrség és a migránsok között helyezkedett el.

Az RTS szerint a magyar rendőrök egy falnak lökték az operatőrt, és a fejét és a hátát ütötték gumibottal, mielőtt összetörték a kameráját. A riporternek a karja sérült meg. Mind a három embert egy közeli kórházba vitték vizsgálatra – szól a jelentés.

Egy lengyel tévés is megsérült

Könnyű fejsérülést szenvedett a magyar rendőrség ütéseitől Jacek Tacik lengyel televíziós riporter is, miközben a Röszke 2 határátkelőnél tudósított – adta hírül TVPInfo lengyel közszolgálati hírtelevízió szerda este.

A helyzet nyugodtnak tűnt, amikor hirtelen a magyar rendőrség a migránsok irányába indult, újságírókat is letarolva. Akkor néhány botütést kaptam” – írta le Tacik az esetet. Hozzátette, hogy a határ magyar oldalán orvosi segítséget kapott, és jól érzi magát. Hozzátette: a magyar rendőrök „csodálkoztak”, amikor azt mondta nekik, hogy ők verték meg.

Nagy itt a káosz, a migránsok folyton próbálnak áttörni a határon” – tette hozzá a lengyel tévés, aki elmondása szerint a határ szerb oldalára szeretne visszatérni, hogy onnan tudósítson tovább.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
thymian
2015. szeptember 18. 10:23
Ha a szerbek nem engedték volna, hogy a csürhe tomboljon.... A szerb tévések köszönjék a saját kormányuknak. Direkt provokáltak a nyilatkozataikkal is.
Tiszafa
2015. szeptember 17. 12:57
Hiába na. Figyelmetlenek és gondatlanok ezek a jótétlelkek. Tudjátok, ezek a faszagyerekek, a nyugat csodáját elhozó migránsok. Hát hogy lehettek ilyen felelőtlenek, hogy a Mama Merkelhez való nagy igyekezetükben nem védték meg szegény tudósítókat az agresszív, indulatosan és életveszélyesen helybenálló mgyar rendőröktől...
doncamillo
2015. szeptember 17. 12:44
Hazudnak.
pollip
2015. szeptember 17. 12:44
Helyezkedni tudni kell:-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!