Röszkéről most Szegedre mennek a menekültek

2015. szeptember 08. 20:43

Este újabb menekültcsoport hagyta el a röszkei gyűjtőpontot. A több száz migráns korábban induló társaikhoz hasonlóan a régi ötös úton Szeged felé vette az irányt.

2015. szeptember 08. 20:43

Több száz migráns hagyta el a röszkei Dugonyi úton kialakított rendőrségi gyűjtőpontot kedd este - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről. Az emberek elmentek az M5-ös autópálya közelében lévő csomópontig, ahonnan a régi 5-ös úton indultak el Szeged irányába, a rendőrök kísérték a tömeget. Az 5-ös útról Röszke központjába vezető bekötőútnál rendőrsorfal állította meg a tömeget. 

Először fiatal férfiak indultak meg, de családok is csatlakoztak hozzájuk. Az MTI tudósítója arról számolt be, hogy kora este még kevesen voltak a gyűjtőponton, de az alkonyat közeledtével sok százan érkeztek Szerbia felől.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, kora délután migránsok egy csoportja elhagyta a röszkei Dugonyi úti gyűjtőpontot. A bevándorlók a rendőrségi sorfalat áttörve a szántóföldön keresztül az 5-ös út felé szaladtak, voltak közöttük kisgyerekes családok is. A migránsok délután megállapodtak a rendőrökkel és buszokra szálltak, amelyek közül kettő Kiskunhalasra, egy Békéscsabára indult.

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pitypang1125
2015. szeptember 08. 22:49
Szegedre? Ezeket most kellene ha más nem fegyverekkel kiűzni az országból!
Vadjoe
2015. szeptember 08. 22:08
Egyébként az Usa, Oroszország, Szaúd-Arábia, Ausztrália, sőt, Izrael is röhög rajtunk, hogy mi, az EU micsoda tehetetlen balfaszok vagyunk. Elég, hogy tolják maguk előtt a gyerekeiket, meg mindegyik elmondja, hogy lerombolták a házát, és mi könnyes szemmel átengedjük őket, még szendvicset is csomagolunk útravalóul, annyira elszégyelljük magunkat.
Vadjoe
2015. szeptember 08. 22:01
Most akkor már mindig ez lesz? Semmit nem tehetünk ez ellen a vonulás ellen, mert akkor rossz lesz a sajtónk a vén rohadék Sorosnál?
balf
2015. szeptember 08. 21:49
Szegedi gondolat, mehehe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!