Pálfordulás az MSZP menekültügyi stratégiájában

2015. szeptember 24. 10:35

A várakozásokkal ellentétben tartózkodtak az MSZP-s képviselők a honvédelmi és rendőrségi törvény módosításáról szóló hétfői parlamenti szavazáson. Ugyanakkor nagy az egyet nem értés a párt „pozitív semlegesség” jegyében újrahangolt menekültügyi stratégiájával kapcsolatban.

2015. szeptember 24. 10:35

Egy friss kutatás eredményét követően, az MSZP menekültügyi stratégiája hirtelen megváltozott. Az új jelszó: pozitív semlegesség. Sokan háborognak és értetlenkednek a döntéssel kapcsolatban, de vannak olyan szocialista képviselők is, akik elégedettek. Az Index megtudta, hogy bár az MSZP–sek tartózkodásukkal csendben támogatták a Fideszt, a háttérben heves vita folyt a témában a hétfői frakcióülésen. 

A párt végül hivatalosan így indokolta a pálfordulást és a tartózkodást: „Az MSZP támogatja, hogy a honvédség a magyar határok védelmében segítséget nyújtson a rendőrségnek, mert a rendőrség ma egyedül nem képes ellátni ezt a feladatát. A parlament előtt lévő kétharmados törvényjavaslat azonban nem alkalmas arra, hogy mindehhez alkotmányosan és jogilag megfelelő felhatalmazást kapjanak katonáink. 

Mialatt az MSZP visszavonulót fújt menekültügyben, a DK Gyurcsány Ferenccel az élen tovább pörgeti a menekültek befogadásával, az élőlánccal és a röszkei aktivistákkal fémjelzett migránspárti politikáját. Gyurcsányék aktív menekültügyi szerepvállalását látván több szocialista politikus is aggódik, hogy DK ezzel a masszív kiállásával szavazókat fog vinni tőlük. Mindenesetre Az MSZP vezetése a kutatások alapján úgy érzékeli, hogy a szocialista szavazók nagy része megosztott a menekültek befogadásával kapcsolatban. Egy belső használatra készült kutatás szerint az MSZP-s szavazók többsége állítólag egyet is ért a kormány szigorúbb fellépésével, még a kerítésen sem akadt ki.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2015. szeptember 26. 16:17
Az utóbbi 10 évben kétszer ugyanazt - leszámítva az Orbánozást - nem mondják. A híveik ezért is kopnak megállás nélkül.
kjkj945
2015. szeptember 24. 15:09
Böszme ha így folytatod, hogy lesz ebből összefogás?
Aerion
2015. szeptember 24. 14:46
Az MSZP pozitív semlegességi politikája nem vonatkozik a 2014-es kampányban az ellenfél kapcsán kecskekúrogatást ajánlgató kapitális képviselőre?
catalina9
2015. szeptember 24. 12:56
Egy belső használatra készült kutatás szerint az MSZP-s szavazók többsége állítólag egyet is ért a kormány szigorúbb fellépésével, még a kerítésen sem akadt ki." ehhez nem kellett volna kutatgatni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!