Önkéntes orvosok segítenek a Nyugatinál

2015. szeptember 02. 14:04

Ingyen, szabadidejükben dolgoznak orvosok a Nyugati pályaudvar melletti tranzitzónában.

2015. szeptember 02. 14:04

A Vöröskereszt, a Migration Aid és a Házi Gyermekorvosok Országos Egyesülete szervezésében ingyen, szabadidejükben segítenek önkéntes orvosok a Nyugati pályaudvar melletti tranzitzónákban.

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Xenon
2015. szeptember 03. 08:43
Arra gondoltak-e a kommentelők, hogy az önkéntes orvosok és hallgatók, akik szabadidejükben és ellenszolgáltatás nélkül dolgoznak, azok a magyarok érdekeit is szolgálják? Ugyanis ha el vannak látva a menekültek a helyszínen, akkor nem kell őket szállítgatni a kórházakba (foglalva az éppen magyarok pénzéből dolgozó orvosokat, ápolókat, mentőket), ráadásul kontroll alá kerülnek az esetleges fertőző megbetegedések is. A másik, hogy van szerencsém ismerni a toborzókat (legalábbis a hallgatókat), és ezek többségében pont nem azok, akik a markukat tartják. Persze nyugodtan el lehet hinni, hogy aki bemosakodni sem hajlandó 50 rongy jatt alatt, az majd a Keletiben fog fekélyeket takarítani...
katus
2015. szeptember 02. 23:52
2015. 09. 2. 19:54 MTI BEVÁNDORLÁS MALÁRIÁVAL FERTŐZÖTT BEVÁNDORLÓT KEZELNEK BUDAPESTEN Maláriával kezelnek egy afgán fiatalembert a budapesti Egyesített Szent István és Szent László Kórház-Rendelőintézetben - hangzott el az M1 aktuális csatornán szerdán este. A fiatal afgán férfi egy nagyobb csoporttal érkezett kedden Magyarországra Röszkénél, a regisztráció közben belázasodott, Szegedre szállították, ahol a tesztek igazolták nála a maláriát. Szlávik János, a budapesti kórház infektológiai osztályának vezető főorvosa a műsorban elmondta, a fiatalember jó állapotban van, ugyan a betegség miatt nem kellene elkülöníteniük, de ezt megtették. Az infektológus szakember hozzátette: a malária egy szúnyogok által terjesztett betegség, tehát emberről emberre nem terjed, továbbá azok a szúnyogfajok sincsenek jelen Magyarországon, amelyek képesek a betegséget terjeszteni. Így a magyar lakosság nincs veszélyben - hangsúlyozta. A maláriára jellemző a hosszú lappangási idő, tehát a tünetek csak a fiatalember Magyarországra érkezésekor jelentkeztek, azonban a fertőzést Afganisztánban kaphatta el - magyarázta az infektológus. A főorvos jelezte azt is, idén ő már a negyedik maláriás beteg, akit kezelnek, és a többiek is mind migránsok voltak. Hozzátette: mind a négyen meg fognak gyógyulni. Évente a Szent László kórházban 10-15 maláriás esetet szoktak kezelni.
teljesenertelmetlen
2015. szeptember 02. 20:48
Ez az orvos nem elég hogy egy hülye liberálnáci, de még a szakmájához sem ért: http://www.origo.hu/itthon/20150902-malaria-menekult-roszke-afgan-ferfi.html
Lorpo
2015. szeptember 02. 20:36
Le a kalappal! Szabadidejükben, érdekek, és mögöttes szándékok nélkül teszik ami a dolguk. Csak tisztelni lehet őket!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!