Novák: Orbán egy ócska nemzetáruló

2015. szeptember 30. 13:05

Novák Előd arra emlékeztetett, hogy a Fidesz anélkül szavazta meg Románia EU-csatlakozását, hogy feltételül szabták volna az erdélyi autonómiáját, és hasonlóan fognak eljárni Szerbia esetén is.

2015. szeptember 30. 13:05

Novák Előd parlamenti felszólalásában felidézte, tíz évvel ezelőtt a magyar Országgyűlés úgy döntött, támogatja Románia uniós csatlakozását. Mivel egyetlen tagállam vétója is kizárja a tagfelvételt, Magyarország feltételül szabhatta volna hozzájárulásához azt, hogy Romániának autonómiát kell adnia Erdély számára – emlékeztetett a jobbikos képviselő, aki felidézte azt is, hogy több jobboldali politikus, köztük Szájer József is beszélt erről. Ennek ellenére a Fidesz is megszavazta a Románia csatlakozását, holott ha az egész ellenzék nemmel szavaz, a parlament elutasította volna a feltétel nélküli csatlakozást – mondta Novák.

A Jobbik politikusa Bencsik András szavait idézte, aki akkor azt írta, a vétó sorsdöntő a nemzet túlélése ügyében, és az erdélyi autonómia lehetőségét elszalasztók ócska nemzetárulók. „Orbán Viktor is csak egy ócska nemzetáruló” – vonta le a tanulságot Novák Előd.

 

Összesen 259 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bethany
2015. október 01. 11:12
Azért érdekes dolognak tartom, hogy Novák Előd bármit mond, sokan rögtön csípőből visszautsítják... Pedig csak át kellene néha gondolni a mondandóját is...
betamás89
2015. október 01. 09:52
Én nem mondhatom azt, hogy nemzetáruló, mert nincs rá bizonyitékom, hogy rosszak voltak a szándékaik, amikor megszavazták Románia csatlakozását, viszont abban egyetértek Novák Előddel, hogy ez egy elszalasztott lehetőség volt.
Kamcsatka5
2015. október 01. 08:18
Te meg NE egy szálasi tipusú nemzetrontó féleszű vagy.
Mindjárt
2015. október 01. 08:03
Nem tudom hányan nézték meg Novák felszólalását de nagyon igaza van. Lehet köpködni de akkor is igaza van. Leginkább az aggaszt, hogy Orbán akkor is mát mondott mint amit tett. Mennyire bízhatunk egy ilyen emberben aki megmondta a kezelőinek, hogy ne azt nézzék amit mond hanem amit tesz? Aggasztó, különösen a jelenlegi helyzetben amikor nem bízhatsz a miniszterelnök szavában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!