Negyven autóbusznyi menekült vár Letenyénél

2015. szeptember 18. 22:33

Este kilenc óra után mintegy negyven zágrábi rendszámú, migránsokkal megtöltött autóbusz sorakozott fel a Letenye-Muracsány autópálya határátkelőnél. Eközben Szlovéniában rendőrök állták útját egy több száz fős Horvátországból érkező menekültcsoportnak, és megkezdték a hadsereg mozgósítását is.

2015. szeptember 18. 22:33

Mintegy negyven, migránsokkal teli horvát autóbusz sorakozott fel péntek este kilenc óra után a Letenye-Muracsány (Gorican) autópálya határátkelőnél, ahol több tucatnyi rendőr, illetve magyar buszok is várakoznak – tapasztalta a határátkelőnél az MTI tudósítója.

A Horvátország irányából Magyarország felé sorakozó buszok kivétel nélkül zágrábi rendszámúak, jó néhányon a horvát főváros közlekedési vállalatának rövidítése, a ZET is jól olvasható. A buszok tele vannak illegális bevándorlókkal – többségében férfiakkal –, akikre a magyar oldalon öt-hat autóbusz vár.

A határátkelő forgalma ennek ellenére zavartalan, mindkét irányba folyamatos az átkelés, csupán a magyar határig hozott külföldiek nem hagyhatják el a buszokat. Azt látni, hogy a magyar rendőrök irányításával szállítják át egy-egy magyar járműre a migránsokat, de azt nem közölték, hogy a buszokkal hova viszik őket.

Térképünkön látható, hogy a menekültek, hol léptek be a pénteki nap folyamán az országba.

Eközben Szlovéniában mozgósítanak

Az Origo.hu számolt be arról, hogy szlovén rohamrendőrök útját állták péntek este a menekültek egy több száz fős csoportjának, amely Horvátországból egy kisebb hídon keresztül akart bejutni az országba. Korábban szlovén aktivisták egy csoportja átlépett a határ horvát oldalára, és ott üdvözölték a migránsokat. A szlovén-horvát határon kialakult helyzet miatt a Szlován Nemzetbiztonsági Tanács úgy döntött, hogy mozgósítja hadseregét.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olvaso9
2015. szeptember 19. 09:10
55 busz érkezett Letenyére ma reggelig, nyilván a Zágrábban egy napig parkoltatott migránsokat szállították át a horvátok hozzánk.Most úgy tűnik, nincs más mód, minthogy a görögök, a macedónok, a szerbek, a horvátok, a magyarok, az osztrákok szinte "kézről kézre adva" a migránsokat továbbítják a németeknek. Minden ország átvette ezt a példát (egyesek ebből üzletet csináltak). Ha valaki most olvasná először ezeket a híreket, nagyon egyszerű kérdéseket tenne fel. Mi ez az egész? Mi értelme ennek? Mi a cél? Mit akarnak a németek? Ha azt akarják, hogy legyen olcsó munkaerejük meg sok jövőbeni baloldali választójuk (egyik sem fog bejönni, mert alaptalan), akkor szemet hunynak egy tisztességtelen, az utaztató országokra rákényszerített állami embercsempészet felett. Ha tényleg csak emberiességi, humanitárius szempontok vezetik őket, akkor az igazi menekülteket az út elején kellene kiválasztani, mert ez a mostani, az EU vezetők által hallgatólagosan elfogadott folyamat valójában embertelen magatartás az igazi menekültekkel szemben; hogy itt vándoroltatjuk őket gyerekeikkel a Balkánon és fél Európán keresztül. És önsorsrontás (harakiri) magunkkal szemben, mert segédkezünk a potenciális terroristák bejöveteléhez. Az EU vezetői tényleg ennyire tehetetlenek, hogy nincs egy épkézláb gondolatuk, javaslatuk, erővel kikényszerített megoldásuk a problémára? Ha ez így marad, vége Európának, a közös hazánknak. Nagyon szívesen olvasnám a vezető nyugati sajtómunkások válaszát.
Orange79
2015. szeptember 18. 23:51
Szlovénia legalább megpróbál kitartani és nem szűköl mint a horvát kutyák!
Területvédő
2015. szeptember 18. 23:32
"A buszok tele vannak illegális bevándorlókkal – többségében férfiakkal –, akikre a magyar oldalon öt-hat autóbusz vár". MI VAN?! Én úgy tudtam, hogy szeptember 15-től az illegális határátlépés bűncselekmény. Akkor miért buszokkal, és miért nem könnygázzal várják őket? Megismétlitek azt, ami hónapokig a déli határnál zajlott? Szórakoztok a magyar néppel? Blöff volt az egész? Hogyan jöhetnek be ezek az alakok? Miért nincsenek ott rendőrök, miért nem védik a határt? Orbán, megbolondultál?
Területvédő
2015. szeptember 18. 23:28
A fideszes zsenik itt regisztrálják a csürhét. Még mindig. Pedig lehetne arra hivatkozni, hogy két uniós ország is elmulasztotta ezt. Senki nem teszi meg, de mi éltanulók vagyunk. Akár nemzeti öngyilkosság árán is. Erre hivatkozva fogják visszküldeni a selejt selejtjét Nyugatról. Remélem, hogy a békemenetes agyalágyultaknál helyezik majd el őket. MIÉRT ÁRULOD MÁR MEGINT A HAZÁT, ORBÁN?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!