Nagykanizsára ért a gyékényesi menekültcsoport

2015. szeptember 18. 20:53

A gyékényesi vasúti hídon keresztül Magyarországra érkező menekültek csoportja elérte Nagykanizsát, ahol vonatra terelik őket. A menekültcsoport nagyon megnyúlt, 10-11 kilométer hosszú lehet a sor. Többen nem tudták, hogy Magyarországra érkeztek, miután a horvátok a vasúti átkelőhöz vitték őket.

2015. szeptember 18. 20:53

Nem sokkal este nyolc óra előtt elérte Nagykanizsa határát az a migránsokból álló gyalogló menet, amely kora este a Somogy megyei Gyékényes térségében lépett be Magyarország területére. Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, a menekültcsoport a gyékényesi vasúti hídon átgyalogolva jött át Horvátországból Magyarországra.

Az MTI tudósítója azt látta, hogy a több száz, de akár ezer főt is meghaladó tömeg folyamatos tempóban haladt végig a Zala megyei Surdon át Nagykanizsa irányába, miközben a rendőrség autókkal biztosította vonulásukat és a járműforgalmat. A nagyjából harminc kilométeres utat megtéve a gyaloglók első csoportja nem sokkal este nyolc óra előtt érte el Nagykanizsa határát a miklósfai városrésznél.

A Zaol.hu információ szerint a menekültek nem jutottak vízhez a gyaloglás során, a rendőrök nem tudtak adni neki. A lapnak Surd polgármestere elmondta: nem voltak felkészülve arra, hogy menekültek szelik át a falut, ha tudják, akkor legalább vizet biztosítottak volna az elgyötört menekülteknek. A lap munkatársa beszélt az egyik migránssal, aki elmondta: ő Szerbiában szállt fel egy vonatra, és a magyar határnál szállt le. A férfi hozzátette: Ausztriáig meg sem áll, majd ott ráér pihenni.

A rendőrök lezárták Nagykanizsa központjában azt az utat, amelyiken a menet halad, így szemből már nem lehet mellettük elmenni. A város déli részében sok rendőri gyülekezik, a járműforgalom azonban mindenütt zavartalan, ugyanakkor az út menti járdákon nagyon sok helybéli várakozik és nézelődik.

Frissítés: Vonatra terelik a migránsokat 

A város déli részén lévő vasútállomáshoz, egy oda este beállított vasúti szerelvényhez terelik a rendőrök azokat a migránsokat – tapasztalta az MTI tudósítója a helyszínen. A nagykanizsai Csengery utcát a rendőrség mindkét irányban, egészen a miklósfai városrészig lezárta. Az illegális bevándorlókat a Csengery utcai vasúti teherperonokhoz állított személyvonathoz tereli egy rendőrsorfal, az első érkezők szó nélkül fel is szálltak a vonatra.

Három autóbusz is érkezett a vasútállomáshoz, ahol azt lehetett hallani, hogy ezeket a buszokat elküldik a többi gyaloglóért. 

A helyszíni információk szerint a migránsok menete 10-11 kilométer hosszú, becslések szerint meghaladja az egy-kétezret a szétszórt csoportokban haladók létszáma. A többségében férfiakból álló csoportokban néhányan azt mondták, nem tudták, hogy Magyarországra kerültek, miután a horvátok vonattal a gyékényesi vasúti átkelőig vitték őket. Sokan úgy gondolták, hogy már Szlovéniában vannak, de az úti céljuk Ausztria és Németország.

A közeli utcákból nagyon sokan figyelik kíváncsian a történteket, de néhány kiabálón kívül a többség csak érdeklődve nézi az érkezőket és a nagy erőkkel jelen lévő rendőröket.

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Területvédő
2015. szeptember 18. 23:24
A fideszes zsenik itt regisztrálják a csürhét. Még mindig. Pedig lehetne arra hivatkozni, hogy két uniós ország is elmulasztotta ezt. Senki nem teszi meg, de mi éltanulók vagyunk. Akár nemzeti öngyilkosság árán is. Erre hivatkozva fogják visszküldeni a selejt selejtjét Nyugatról. Remélem, hogy a békemenetes agyalágyultaknál helyezik majd el őket. MIÉRT ÁRULOD MÁR MEGINT A HAZÁT, ORBÁN?
Je suis László Petra
2015. szeptember 18. 22:52
Qsza [Hozzászóló kiszűrése] 2015. szeptember 18. 22:44 @Je suis László Petra Hol van Rüszke? A trolliskolában nem tanítják? Összenőtt ami összetartozik, elvtárs Neked is ilyen szánalmas mondataid vannak ÉRVEK HELYETT mint vakhangyának meg atöbbi neolibsinek fidesz = mszp = dk , más más SZEREPOSZTÁSBAN Rendező soros györgy Producer andy magyar? zsidó? vajna Rendező asszisztensek ron werber mszp finkensten fidesz birnbaum fidesz Mind "kiválasztottak"
Je suis László Petra
2015. szeptember 18. 22:50
Hogy is van ez? Szeptember 15 óta a TILTOTT HATÁRÁTLÉPÉS BŰNCSELEMÉNY!!!!!!!! EZ ALAPJÁN A "REND" ŐRSÉGNEK LE KÉNE TARTÓZTATNIA ÉS ELŐZETES LETARTÓZTATÁSBA KELLENE HELYEZNIE AZ ÖSSZESET AKI NEM A HATRÁRÁTKELŐN JÖTT ÁT EHHEZ KÉPEST ORBÁNI VÉDELEM MELLETT BŰNÖZŐK SÉTÁLGATNAK A MAGYAR UTAKON ORBÁN ÉS A RENDFENNTARTÓK ÉS TETTESTÁRSAK A BŰNELKÖVETÉSBEN A MEGSZÁLLÓKKAL
Je suis László Petra
2015. szeptember 18. 22:45
Fakutya Páván "Az jó lesz, ha a kannásboros kárpátiások nekiállnak kötözködni." Kannásboros az a proli cigányvajdád Aki minőségi zenét, fásy zsülikét halgat nemzeti rock helyett A népnemzetthyyy orbánisták gyűlülik a Nemzeti zenekarokat, nekik a zsidó zsülike a menő meg a klézmer
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!